Η εβδομάδα αυτή δεν είχε πολλά να μας δώσει από πλευράς μεταβλητότητας μέχρι την Τετάρτη, αλλά η χθεσινή συνεδρίαση έφερε σημαντικές κινήσεις. Οι ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών της Αγγλίας και της Ευρωζώνης, αλλά και η ομιλία του Μάριο Ντράγκι άλλαξαν τα επίπεδα ρίσκου στην αγορά. Σήμερα άλλωστε περιμένουμε και τη σημαντικότερη ανακοίνωση του Φεβρουαρίου για τις διεθνείς αγορές, τις νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα στις ΗΠΑ (NFPs).

Το EUR/USD ενισχύθηκε 0.44% στη χθεσινή συνεδρίαση και διαπραγματεύεται στο 1.3600, ενώ ρίσκο βρήκε και η στερλίνα που επέστρεψε στα $1.6330. Τα ζεύγη του JPY δείχνουν διάθεση να επιστρέψουν μετά το σημερινό ανοδικό κλείσιμο +2.17% του Nikkei, με το USD/JPY να περνά πάνω από το 102.00, και το EUR/JPY να αγγίζει το 139.00.

Σημαντικά ενισχύθηκαν και οι αμερικανικοί δείκτες στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον S&P500 να αγγίζει τις αντιστάσεις στις 1.780 μονάδες κερδίζοντας 0.42%. Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας ανήκουν στην Αμερική και τις νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα στις 15:30, ανακοίνωση που θα παρακολουθήσετε LIVE στο dailyfx.gr.

Στη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνεδρίασης θα περιμένουμε την ανακοίνωση της βιομηχανικής και μεταποιητικής παραγωγής της Αγγλίας στις 11:30. Στις 13:00 έχουμε τη βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας. Στις 15:30 εκτός από τα NFPs που αναφέραμε νωρίτερα, θα περιμένουμε και το ποσοστό ανεργίας της Αμερικής που αναμένεται να παραμείνει στο 6.7%. Την ίδια ώρα ανακοινώνεται και το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά. Τέλος, στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η εκτίμηση για το ΑΕΠ της Αγγλίας.

Facebook Comments