…H ανοδική τροχιά δεν σταματά στο ελληνικό χρηματιστήριο και κάθε φορά που υπάρχει έλλειψη αγοραστών, τότε ακριβώς επανεμφανίζονται.

…Στη διατήρηση του θετικού κλίματος συμβάλλει σημαντικά και η νέα βελτίωση που καταγράφηκε χθες στις τιμές των ελληνικών ομολόγων με την απόδοση να υποχωρεί μέχρι και τα επίπεδα του 7,35% και το spread στις 550 μονάδες βάσης!

…Εν τω μεταξύ, απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση που προβάλει ως τίτλος στο χθεσινό ης report “Ήρθε η ώρα να αγοράσουμε μετοχές στις αναδυόμενες αγορές;” η Barclays δίνει το σύνθημα της επιστροφής των επενδυτών, θεωρώντας ότι η σημαντική διόρθωση που συντελέστηκε, πλέον έχει φθάσει τις αποτιμήσεις στο σημείο – καμπή. Κάτι για το οποίο εξάλλου μίλησε χθες ο γνωστός επενδυτής της Franklin Templeton, Mark Mobius.

…Την ίδια ώρα, μεγάλα funds των αναδυόμενων αγορών, όπως η Invesco, τα emerging market funds της Deutsche και αυτά της Barclays αναζητούν ευκαιρίες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας την πρώτη φουρνιά των “γρήγορων” επενδυτών. Όπως έχει αναφέρει και η JP Morgan, τα μεγάλα funds των αναδυόμενων αγορών, είτε δεν έχουν αγοράσει ακόμα Ελλάδα, είτε διατηρούν ακόμα μικρές θέσεις στα χαρτοφυλάκιά τους.

…Το Brevan Howard, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο, κλείνει οριστικά το χαρτοφυλάκιό του στις αναδυόμενες αγορές, αξίας 2,3 δισ. δολαρίων, μετά από μία μακρά περίοδο κακών αποδόσεων.

…Το hedge fund, το οποίο πέρυσι είδε τις αποδόσεις του να υποχωρούν 15% και να σημειώνει περαιτέρω πτώση 1,6% μέχρι στιγμής φέτος, θα κλείσει, με άμεση ισχύ, και ο διευθυντής Geraldine Sundstrom θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

…Το fund είχε σημειώσει κέρδη της τάξης του 14% το 2012, αλλά αιφνιδιάστηκε από ένα ισχυρό sell-off στα ομόλογα και τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών το περασμένο έτος λόγω των ανησυχιών για τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, καθώς και της προοπτικής ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει το τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων , που βοήθησε στην ενίσχυση των χρηματιστηρίων διεθνώς.

…Στη χώρα μας, το Brevan Howard είχε γίνει γνωστό για τις μεγάλες του short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα οι οποίες φέρεται να βοήθησαν στην κλιμάκωση της κρίσης και στην εκτόξευση των αποδόσεων στα ουράνια.

…Και όλα αυτά, μία μέρα πριν ανακοινωθεί το ελληνικό ΑΕΠ, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν  πληροφορίες για επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

…Η πιο επιτυχημένη αλυσίδα καταστημάτων στην Ελλάδα είναι… πλήρως αποτιμημένη. Αυτό σχολιάζει στο report της για την Jumbo η ΝBG Securities, ξεκινώντας εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή με σύσταση ουδέτερη και τιμή στόχο στα 12,7 ευρώ. Όπως αναφέρει η Jumbo αποτελεί ένα εξαιρετικό story εταιρείας με πολύ ισχυρά θεμελιώδη, ωστόσο η μετοχή της δεν είναι και τόσο ελκυστική (P/E >16x, EV/EBITDA >10x). Η χρηματιστηριακή αναμένει αυξημένη επιστροφή μετρητών στους μετόχους από εδώ και στο εξής, καθώς δεν κατέβαλε μέρισμα το 2013.

…Η εταιρεία έχει καθαρή ταμειακή θέση, βελτιωμένες επιχειρηματικές επιδόσεις και κεφαλαιουχικές δαπάνες που χρηματοδοτούνται πλήρως από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της.

…Η κούρσα στον Φουρλή συνεχίζεται.  Πρόκειται, όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, για μία μετοχή άμεσα συνδεδεμένη με το story ανάκαμψης της οικονομίας και το θετικό πρόσημο του ΑΕΠ, όπως και με τη βελτίωση στις λιανικές πωλήσεις. Το +150% απόδοση όμως, είναι αυτό που προβληματίζει πολύ λαό…

 

ΧΣ

Facebook Comments