«Βουτιά» 76% στα καθαρά κέρδη της για το δ τρίμηνο ανακοίνωσε η BNP Paribas, καθώς χρειάστηκε να συμπεριλάβει πρόβλεψη ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματά της, για την διευθέτηση νομικών της εκκρεμοτήτων.

Η γαλλική τράπεζα σημείωσε ότι σε εσωτερικό έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε σημαντικό όγκο συναλλαγών οι οποίες θεωρούνται μη επιτρεπτές στις ΗΠΑ, και αφορούν κυρίως αρμοδιότητες του αμερικανικού Office of Foreign Assets Control. «Η τράπεζα έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής στις αρχές των ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει μαζί τους σχετικές συζητήσεις» ανέφερε η διοίκηση γαλλικής τράπεζας.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί το ύψος των πιθανών προστίμων που θα επιβληθούν και θα μπορούσε να είναι τελικά «πολύ διαφορετικό» από το ποσό της πρόβλεψης.

Το δ τρίμηνο έκλεισε με «βουτιά» 76% στα καθαρά κέρδη για την BNP, στα 127 εκατ. ευρώ, έναντι 519 εκατ. ευρώ στο δ τρίμηνο του προηγούμενου έτους και πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 959 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός της τζίρος στο Q4 εμφανίστηκε αυξημένος κατά 1,8% στα 9,56 δισ. ευρώ, έναντι 9,4 δισ. στο δ τρίμηνο του 2012.

Ο δείκτης core Tier 1 της τράπεζας στα τέλη Δεκεμβρίου βρισκόταν στο 10,3%

Η διοίκηση της τράπεζας θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή, επί των κερδών του 2013.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει νέες περικοπές στα ετήσια κόστη, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση 2,8 δισ. ευρώ έως το 2016.

Facebook Comments