Προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης καλλιεργούν οι επενδυτές, αν και η ανησυχία για την πορεία του πληθωρισμού παραμένει.

Αυτό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση του οίκου αξιολόγησης Fitch, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8 έως 31 Ιανουαρίου, και στην οποία αποτυπώνεται η αισιοδοξία των επενδυτών για τις προοπτικές της Ευρωζώνης το α τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα επιδεινωθούν οι συνθήκες στις αγορές από μια μακροχρόνια ύφεση, ενώ μόλις το 25% εκτιμά ότι θα επιδεινωθούν τα θεμελιώδη.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 78% των επενδυτών πιστεύει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αυξήσουν τα επιτόκια τους αργά και σταδιακά, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη. Παράλληλα διαφάνηκε ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται περισσότερο τις κεντρικές τράπεζες, σε σχέση με την έρευνα του περασμένου Ιουλίου.

Ωστόσο, οι επενδυτές εμφανίστηκαν περισσότερο ανήσυχοι για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, ενώ εμφανώς πιο επιφυλακτικοί ήταν και για τις αναδυόμενες αγορές. Μάλιστα, στην τελευταία περίπτωση εκτιμούν ότι ο ιδιωτικός τομέας της περιοχής θα αντιμετωπίσει προβλήματα χρηματοδότησης.

Facebook Comments