Την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου με τις οποίες προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, εκδήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους δικαστικών Ενώσεων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα (αν υπάρξει) δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι του έθεσαν τα θέματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων, όπως έλλειψη προσωπικού και μηχανογράφηση των δικαστηρίων.

Ο κ. Σαμαράς  δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Παρών και στις δύο συναντήσεις ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ στη συνάντηση με του δικαστικούς Υπαλλήλους παρίστατο και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Facebook Comments