Την Δευτέρα 10 Μαρτίου θα απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη τέταρτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν», με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

-Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust).

-Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου)

Κωνσταντίνος Μπιμπής για τη συμμετοχή του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

-Γιώργος Χρυσοστόμου για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες)

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Για το Δημήτρη Χορν θα μιλήσει ο Σπύρος Ευαγγελάτος. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Χάρης Φραγκούλης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 και είναι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Facebook Comments