Πάνω απο 5000 άτομα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση στο μέγαρο μουσικής με κεντρικό ομιλητή τον νομπελίστα οικονομολόγο PAUL KRUGMAN με θέμα EUROPE- WHAT NEXT?

To panel αποτελούσαν ο κ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ -πρώην υπουργος οικονομικών σαν εκπρόσωπος του INERPOST και ο δημοσιογράφος κ.ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σαν συντονιστής.

Στην εισήγηση του ο κ. ΑΡΣΕΝΗΣ προλόγισε τον κ. KRUGMAN και μίλησε για το κακό ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και για την κακή ΕΥΡΩΠΗ που φταίει για το χάλι της ΕΛΛΑΔΑΣ. Εκεί πέσαμε απο τα σύνεφα !!!

Λες και δεν ήταν ο κεντρικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της δεκαετίας του ’80 που με τον αλόγιστο ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΣΠΑΤΑΛΗ, ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΙΖΕΣ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ , αρχισε η υπονόμευση και η ΔΙΑΛΥΣΗ της Ελληνικής οικονομίας. Μην ξεχνάμε οτι ‘’ΦΑΓΑΝΕ 3 ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ, 3 ΠΑΚΕΤΑ Μ.Ο.Π.., και ΑΠΕΙΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.- Τα Ελληνικά χωράφια που δηλώθηκαν και χρυσο-επιδοτήθηκαν αντιστοιχούν στη μισή ΕΥΡΩΠΗ(-την κακή.). Αντίστοιχο ΄΄παρτυ’’ γινόταν και με Ελληνικά κοπάδια και τις ψεύτικες καταμετρήσεις που χρυσοπληρώθηκαν.

Στην ομιλία του ο κ. ΚRUGMAN ήταν γενικόλογος χωρίς να μπεί καθόλου στο βάθος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Είπε βέβαια ότι αν η ΕΛΛΑΔΑ το 2009 ήταν εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ θα είχε ΔΙΑΛΥΘΕΙ όπως η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ το 2001. Μίλησε γενικά για τις αδυναμίες του Ευρωπαικού συστήματος και ότι η επιστροφή ΤΩΡΑ στην δραχμή θα είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .

Για τις ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ το πέρασε φευγαλέα και είπε οτι δεν θα πρέπει να αντιστραφεί η λιτότητα που έχει εφαρμοστεί έως τώρα στην Ελλάδα αλλά χρειάζεται να ‘’μην συνεχιστεί”. και ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος –Ευρώπης.

Ακολούθησαν ερωτήσεις με το κοινό,με συντονιστή τον κ. Τσίμα που ήταν τεχνικής φύσεως οι περισσότερες. Στην ερώτηση που έκανε ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Μητρόπουλος-΄΄ τι προτείνετε να κανουμε εντιμο συμβιβασμο ή εξοδο.απο το ευρώ΄? Για να παρει την απαντηση από τον Krugman, η εξοδος θα είναι KOΛΑΣΗ, να διαλέξετε το έντιμο συμβιβασμό..

Είχα ζητήσει τον λόγο και έκανα την τελευταία ερώτηση- τοποθέτηση. Ξεκίνησα λέγοντας τα εξής.

Σχετικά με το ερώτημα ευρώ η δραχμή? Για να επιστρέψεις σε εθνικό νόμισμα χρειάζονται 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

1) ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ η ΧΡΥΣΟΣ που σαν χώρα ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ.
2)ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ που πάλι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ –ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ & ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ που ΕΠΡΕΠΕ να είναι γεμάτη η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΏ & 20 ΧΡΌΝΙΑ και να έχει 40% αυτάρκεια από Εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
3) χρειάζεται ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ τουλάχιστον κατά 50% για να μπορείς να ΘΡΕΨΕΙΣ τον πληθυσμό σου σε μια τέτοια επιλογή. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα ΕΙΣΑΓΕΙ το 80% απο ΟΤΙ ΚΑΝΑΛΩΝΕΙ σαν χώρα.

Η επιστροφή στην δραχμή λοιπόν ΤΟΝΙΣΑ, θα είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για την Ελλάδα για 4 τουλάχιστον χρόνια με το βιοτικό επίπεδο να αγγίζει ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Στην συνέχεια είπα μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να δούμε τις αιτίες του Ελληνικού προβλήματος , τρόπους αντιμετώπισης, και λύσεις που θα οδηγήσουν στην επιστροφή στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την επόμενη μέρα για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Αντ΄αυτού ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ καμμιά ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ απο τον πρώην υπουργό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ για τις ΑΙΤΙΕΣ που μας ΟΔΗΓΗΣΑΝ εδώ. 
Επίσης είπα ότι ΔΕΝ άκουσα απο σας κ. ΚRUGMAN καμιά αντιστοιχη αναφορά η ανάλυση σε βάθος για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ παρα γενικολογίες με αποκορύφωμα την φράση σας ‘’ Ι ΑΜ ΝΕUTRAL, I CAN NOT TAKE SIDES HERE.’’. Συνέχισα λέγοντας

Δεν ήρθαμε εδώ σήμερα 5000 άτομα για να είμαστε ‘’ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ’’ και νοιώθω ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ γιατί περίμενα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ- ΛΥΣΕΙΣ για την χώρα μου που εδώ και 5 χρόνια ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ και ΠΑΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ….

Στο σημείο αυτό ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ με ΔΙΕΚΟΨΕ , μου ΑΦΑΙΡΕΣΕ τον λόγο, ΕΚΛΕΙΣΑΝ τον ήχο στο μικρόφωνο που μιλούσα και έκλεισε την συνάντηση με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Η Ελλάδα έχει την ανάγκη απο πολιτικά στελέχη που ΛΕΝΕ τα πράγματα με το όνομα τους, ΔΕΝ χαιδεύουν αυτιά, έχουν ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ αλλά κυρίως έχουν την αποφασιστικότητα να κάνουν ΡΗΞΕΙΣ & να φέρουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τις δεκάδες των ανθρώπων όλων των ηλικιών που εκεί στην αίθουσα ήρθαν να μου δώσουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τη τοποθέτηση μου και να στηλιτεύσουν την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά του κ. Τσίμα.

Οπως τόνισα, ΟΛΟΙ εμείς οι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ συνεχίζουμε να δίνουμε δυναμικό παρών σε μια προσπάθεια να ΑΛΛΑΞΕΙ αυτή η χώρα, και να επιστρέψει στο δρόμο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, της ΕΡΓΑΣΙΑΣ & της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ώστε να υπάρχει ΜΕΛΛΟΝ για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας..

 

Facebook Comments