Η Μπεζ Βίβλος είναι έκθεση της FED που δημοσιοποιείται 8 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος και περιέχει μακροοικονομικά στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούν βάσει των αποτελεσμάτων των 12 FED που λειτουργούν στην επικράτεια των Η.Π.Α (Boston, New York, Philadelphia, Cleveland, Richmond, Atlanta, Chicago, St Louis, Minneapolis, Kansas City, Dallas, San Francisco).

Σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο που δημοσιοποιήθηκε χθες και αφορά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι το τέλος του έτους τα μακροοικονομικά δεδομένα παρουσιάζονται βελτιωμένα, με τις 9 από τις 12 περιοχές να ανακοινώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα βελτιώνεται σταδιακά, ενώ σε 2 περιοχές η οικονομική δραστηριότητα υποχώρησε κυρίως λόγω της κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν πτώση λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ενώ η απασχόληση σημείωσε βελτίωση στις 8 από τις 12 περιοχές. Ο δείκτης τιμών για τα περισσότερα προϊόντα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα παρουσίασε ήπια ανάπτυξη για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2013.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι περισσότεροι δείκτες δείχνουν ήπια βελτίωση με τις 8 από τις 12 περιοχές να αναφέρουν ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με αργούς ρυθμούς. Εξαίρεση αποτελούν τα districts της Νέας Υόρκης και της Φιλαδέλφεια στις οποίες καταγράφηκε μικρή πτώση στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι προοπτικές στις περισσότερες περιοχές αναφέρονται ως θετικές καθώς η κακοκαιρία ανέκοψε την μεγαλύτερη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη την έκθεση τη FED γίνεται αναφορά 119 φορές στη σημασία και τις επιπτώσεις που είχαν τα καιρικά φαινόμενα για την οικονομική δραστηριότητα.

Facebook Comments