Όπως κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, οι επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των νέωv θέσεων εργασίας (NFPs) της αμερικανικής οικονομίας καθώς αυτή είναι που καθορίζει την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Η σημερινή ανακοίνωση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οι δυο προηγούμενες ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικές καθώς έδειξαν μια εξαιρετικά αδύναμη αγορά εργασίας. Αυτό αποδόθηκε στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αμερική. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θεωρούν ότι οι προηγούμενες ανακοινώσεις δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία δε μπορεί να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν και αυτό συνεπάγεται αργότερο ρυθμό στο tapering και άρα πιο αδύναμο δολάριο.

Οι επενδυτές που έχουν αποφασίσει να είναι εντός αγοράς εκείνη την ώρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της διπλής αλλαγής κατεύθυνσης με ένα αρχικό τίναγμα και στη συνέχεια με βίαιη αλλαγή κατεύθυνσης.

Αν τα NFPs απογοητεύσουν και πάλι θα αποτελέσουν την αφορμή για έντονη άνοδο στο EUR/USD που αναμένεται να φτάσει το 1,4000 ενώ ο S&P 500 θα κινηθεί προς τις 1.900 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν ισχυρές πιέσεις δεδομένου ότι και το ευρώ έχει διασπάσει την ισχυρότερη αντίσταση από το 2008.

Facebook Comments