Οι αγορές παραμένουν ανοδικές με τον S&P να κινείται πάνω από τις 1,870 μονάδες και τον Φεβρουάριο να κλείνει αρκετά θετικά ώστε να ωθήσει τον S&P 500 σε θετικό έδαφος πριν σημειώσει μικρή διόρθωση. Αλλά με τον S&P τόσο κοντά στα ιστορικά του υψηλά θα πρέπει να είμαστε ιδαίτερα επιφυλακτικοί το προσεχές διάστημα.
 
Βραχυπρόθεσμα ο S&P αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από τα επίπεδα του 1,840-1,850 ενώ μακροπρόθεσμα θα πρέπει να κλείσει τον μήνα πάνω από το 1,816 προεκιμένου να διατηρηθεί η ανοδική τάση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε μια πτώση πάνω από 3% από τα ιστορικά υψηλά αλλά παρόλα αυτά να διατηρηθεί η ανοδική τάση μακροπρόθεσμα. Ενδεχομένως διορθώσεις χαμηλότερα που βρίσκουν σημαντική στήριξη να μπορούν να δώσουν νέες ευκαιρίες αγοράς.
 
Οι τελευταίες συνεδριάσεις είχαν μικρό ενδιαφέρον εξαιτίας της ανησυχίας που προκύπτει από τις διεθνείς εξελίξεις και της μικρής αντίδρασης στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εταιριών. Στοιχεία όπως οι όγκοι, οι τάσεις και οι συσχετίσεις επέδειξαν μια σχετική αδυναμία, όπως συνήθως συμβαίνει όταν ένας δείκτης ή μια μετοχή καταγράφει συνεχή νέα υψηλά.
 
Σε αυτό το κλίμα και με τα χρηματιστήρια να έχουν καταγράψει σημαντικά κέρδη ίσως δημιουργηθούν ευκαιρίες τοποθετήσεων σε λιγότερο ευμετάβλητες μετοχές με καλό ιστορικό μερισμάτων ή στις αγορές ομολόγων.
 
Ένα άλλο σημείο που δείχνει να επηρεάζει τις αγορές το τελευταίο διάστημα είναι οι εξελίξεις στην Κριμαία, παρόλο που η Ουκρανία είναι μικρής σημασίας για τις αγορές, με το ενδεχόμενο όμως στρατιωτικής παρέμβασης να δημιουργεί ένα γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας.
 
Στην Αμερική η τελευταία ανακοίνωση των θέσεων εργασίας εξέπληξε θετικά όμως με τις προηγούμενες ανακοινώσεις πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να περιμένουμε τις προσεχείς ανακοινώσεις προκειμένου να εξάγουμε κάποιο συμπέρασμα σχετικά με την πραγματική πορεία της οικονομίας.

Facebook Comments