…Θα διαβάσατε ασφαλώς στην ειδησεογραφία το τι γίνεται με το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τι δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ κυρία Αναστασία Σακελλαρίδου…

…Αυτό που μένει ως συμπέρασμα είναι ότι το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank βρίσκεται πλέον στα χέρια του υπουργείου Οικοομικών, που πρέπει να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει το μείζον ζήτημα της τιμής πάνω στην οποία θα γίνει η αύξηση…

…Το λέω διότι η απόκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετοχών από το ΤΧΣ έγινε στα 1,23 ευρώ και η μετοχή στο ταμπλό διαμορφώνεται στα 0,447 ευρώ.

…Οπως αντιλαμβάνεστε τούτο δημιουργεί θέμα για το πώς θα περάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή, καθώς οι μνηστήρες που βρίσκονται στην αυλή της τράπεζας προσφέρουν τιμή αγοράς, που πάει να πει όμως 1,5 έως 2 δισ. ευρώ…

…Σας θυμίζω ότι ενώ η αγορά από την αρχή του χρόνου είναι σε ανοδική πορεία, η μετοχή της τράπεζας πλαγιολισθαίνει…

…Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θεωρούν ότι το εγχείρημα της ιδιωτικοποίησης μπορεί να πάει και πιο πίσω, δηλαδή να ολοκληρωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των υπολοίπων τραπεζών, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει στην αγορά μεγαλύτερη δυναμική, άρα και βελτίωση της τιμής της Eurobank.

…Ηδη το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank, σε συνεννόηση με το ΤΧΣ,  αποφάσισε την αναβολή λήψης απόφασης για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με θέμα την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

…Σάς θυμίζω επίσης, ότι από την Τρίτη το «Μ» έγραφε ότι οι ξένοι επενδυτές και συγκεκριμένα η Fairfax,  το Apollo και η New York Capital έχουν ζητήσει να ξεκαθαρίσει το θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή να κατατεθεί επιτέλους στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της Eurobank.

…Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fairfax μαζί με άλλα δύο αμερικάνικα funds θα υποβάλει προσφορά πάνω από 1,5 δις. ευρώ, επί συνόλου προς άντληση κεφαλαίων 2,5 δις. ευρώ. Δεδομένου του επενδυτικού ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται, ένα μεγάλο κομάτι της αγοράς πιέζει προς την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάθεση ποσοστού στους ξένους και τη μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ.

 

ΧΣ

Facebook Comments