Η σημερινή πτώση πιάνει όλο το φάσμα του ταμπλό. Το Ουκρανικό, το… ντέρμπι (σ.σ. για μία ακόμα φορά…) κυβέρνησης – τρόικα για την επίτευξη συμφωνίας, οι αναταράξεις στην Τουρκία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στις περιφερειακές αγορές της Ευρώπης, που επηρεάζουν μοιραία και το Χ.Α.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Χρηματιστήριο της Μόσχας ξεκίνησε την Παρασκευή με πτώση μεγαλύτερη του 5% και η Τουρκία χρηματιστηριακά κινείται σήμερα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με πενιχρά κέρδη μόλις 0,04%. Στο Χ.Α. οι επενδυτές βρίσκουν την ευκαιρία να προβούν σε ρευστοποιήσεις, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,4%, στις 1.326 μονάδες, οδεύοντας, όπως όλα δείχνουν προς τη στήριξη των 1.320 μονάδων. 

Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 43 εκατ. ευρώ, με την αγορά να θεωρεί ότι τυχόν διορθώσεις αποτελούν ευκαιρία επανατοποθετήσεων. Προς το παρόν, οι ξένοι δεν είναι τόσο ενεργοί, αλλά σε κάθε περίπτωση, η άντληση κεφαλαίων από τις τράπεζες, που συνδέεται με την χρηματοδότηση της οικονομίας, οπότε και με την επίσπευση της επιστροφής στην ανάκαμψη, αποτελούν το «καλό νέο», που όλοι  περιμένουν.

Πάνω από 3% οι απώλειες για την Ελλάκτωρ, στα 3,91 ευρώ,  3% η πτώση για την ΕΥΔΑΠ και διόρθωση για την MIG, που διαπραγματεύεται κάτω από τα 50 λεπτά. Στα 2,36 ευρώ υποχωρεί η Ιντραλότ, μετά τα υψηλά των 2,51 ευρώ χθες, πιέσεις σχεδόν κατά 3% στα ΣΩΛΚ, πααρά το γεγονός ότι είναι από τα φαβορί για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, στα 7,54 ευρώ υποχωρούν τα ΕΛΠΕ, κάτω από τα 7 ευρώ ο Μυτιληναίος και τα 4 ευρώ η ΓΕΚ/Τέρνα. Πιέσεις για τη ΔΕΗ, στα 111,66 ευρώ, παρά την έγκριση της χρηματοδότησης με σημαντικά κεφάλαια από την Ευρωπαίκή Τράπεζα Επενδύσεων, στα όρια των 12 ευρώ υποχωρεί ο ΟΠΑΠ και στα 12,82 ευρώ ο ΟΤΕ. Αμετάβλητη στο 1,94 ευρώ η Πειραιώς, πτώση 2,5% για την Alpha και λίγο πάνω από 1% υποχωρεί η Εθνική, στα 3,73 ευρώ. Ισχυρή άνοδος 2,335 για την Eurobank, στα 0,44 ευρώ.

Facebook Comments