Οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν μια ακόμα θετική συνεδρίαση χθες, συνεχίζοντας την προσπάθειά τους να κινηθούν προς τα προηγούμενα υψηλά τους. Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες, ενώ τα γερμανικά bunds έκλεισαν υψηλότερα για μια ακόμα ημέρα.

Πολύ αδύναμο ήταν το ευρώ, αλλά όχι πιο αδύναμο από το δολάριο το οποίο έχασε έδαφος έναντι των περισσότερων νομισμάτων. Οι επενδυτές φοβούνται ότι μετά τα συνεχή σχόλια για τη δυναμική του ευρώ, θα υπάρξει κάποια ενέργεια από την ΕΚΤ. Το ευρώ ξεπουλήθηκε έναντι όλων των νομισμάτων αυτή την εβδομάδα, με τις μικρότερες απώλειες έναντι του δολαρίου και του γεν.

  • Ο πρωθυπουργός της Κίνας τόνισε ότι η Κίνα διαθέτει εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιήσει κατά βούληση αν χρειαστεί να προστατέψει την οικονομία της.
  • Ανώτατοι αξιωματούχοι της Κίνας δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πορεία της κινεζικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο και εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για μέτρα στήριξης.
  • Στο 1,5% ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία το Φεβρουάριο, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές.
  • Τα commodity currencies παραμένουν ιδιαίτερα ισχυρά.
  • Ο χρυσός δεν έχει καταφέρει να ενισχυθεί παρά την άνοδο των commodity currencies και την πτώση του δολαρίου.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.303,97 Υψηλό: 1.306,69 Χαμηλό: 1.288,95 Κλείσιμο: 1.291,10
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται κάτω από τα $1.300 και δεν έχει καταφέρει να ενισχυθεί παρά την πτώση του δολαρίου και την άνοδο των commodity currencies. Η σημαντικότερη στήριξη για το πολύτιμο μέταλλο εντοπίζεται στα $1.260-$1.270 και στα επίπεδα αυτά αναμένουμε την ισχυρή εμφάνιση των αγοραστών. Η κρισιμότερη αντίσταση εντοπίζεται στα $1.303 και ένα ημερήσιο κλείσιμο πάνω από αυτά τα επίπεδα θα ανοίξει το δρόμο για επιστροφή στα $1.317. Ο χρυσός προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για day trading αλλά στα επίπεδα αυτά προσφέρει και καλά επίπεδα εισόδου για μεσοπρόθεσμες θέσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.288                   1.300
1.280                   1.305
1.275                   1.316
1.268                   1.324

Facebook Comments