Το πάρτι στα ομόλογα συνεχίζεται και μαζί με αυτά τείνει να ακολουθήσει και το Χ.Α., το οποίο έχει κολλήσει στα επίπεδα των 1.350 μονάδων. Η απόδοση του Ελληνικού ομολόγου έχει υποχωρήσει κάτω και από το 6% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 5,93%. Το  spread των Ελληνικών 10ετών τίτλων διαμορφώνεται στις 457 μονάδες βάσης με την ονομαστική τιμή του ομολόγου λήξης 2024 στις 80,70 μονάδες.

Ανησυχία στην αγορά για την κυβέρνηση

Οι επενδυτές είναι περισσότερο διστακτικοί. Κι αυτό διότι, η έκθεση της Moody’s που δημοσιεύτηκε σήμερα, μπορεί να αποτελεί προάγγελο αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά κατά τον οίκο, τα εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση και εν συνεχεία σε εκλογές εντός εξαμήνου.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στη ΔΕΗ, η οποία σήμερα ή στις επόμενες μέρες θα ανοίξει βιβλίο προσφορών στο Λονδίνο γιαα την έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές. Η συζήτηση για το επιτόκιο αφορά σε κουπόνι της τάξης του 6,5%, ενώ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί χαμηλότερα στο 6,20%. Το ομόλογο θα έχει τριετή διάρκεια. Η μετοχή της ΔΕΗ μένει αμετάβλητη αυτή την ώρα, στα 12,30 ευρώ. Προφανώς, διότι η αγορά αναμένει τους όρους και τη συμμετοχή στην κάλυψη της έκδοσης.

Μικρές απώλειες για την ΕΤΕ, στα 4,08 ευρώ, μεγάλες απώλειες σχεδόν κατά 2,5% για την Πειραιώς, στο 1,94 ευρώ, που και πάλι διαπραγματεύεται σε premium σε σχέση με την τιμή του 1,7 ευρώ που δόθηκε στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Έπειτα από δύο μέρες απωλειών, ήρθε η ώρα της ανόδου για την Alpha, στα 0,707 ευρώ. Ανόδου συνέχεια για τον ΟΤΕ, που ενισχύεται στα 12,75 ευρώ, ΟΠΑΠ, στα 12,07 ευρώ.

Η μετοχή που τραβάει κάτω την αγορά είναι αυτή του Τιτάνα, που με πολύ λίγα κομμάτια, περίπου 4.000, υποχωρεί κατά 2,6%, στα 25,01 ευρώ. Απώλειες και για την Jumbo, στα 12,77 ευρώ και πτώση λίγο πάνω από 1%.

Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 25 εκατ. ευρώ. 

Facebook Comments