Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. και τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Ναυτοδικείου ο Δημήτρης Μπαλτάκος, προκειμένου να συλληφθεί πριν εκπνεύσει το διάστημα του αυτοφώρου. Το στέλεχος του Λιμενικού (υπηρετεί στους βατραχάνθρωπους) εάν εντοπιστεί θα παραδοθεί στο Ναυτοδικείο.

Ο γιος του πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά χτες σε έξαλλη κατάσταση εισέβαλε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή χτυπώντας τις πόρτες και επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες βουλευτές και υπαλλήλους.

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο υιός του κ. Μπαλτάκου όρμησε στα γραφεία της ΧΑ, τα οποία γειτνιάζουν με αυτά του γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου, βρίζοντας τους παριστάμενους χρυσαυγίτες, ενώ φέρεται να χαστούκισε τον βουλευτή της ΧΑ Μ. Αρβανίτη. Στη συνέχεια χτύπησε με μπουνιές τους βουλευτές της ΧΑ Ν. Κούζηλο και Αρτ. Ματθαιόπουλο.

Επικράτησε πανδαιμόνιο, ενώ έσπευσε στο σημείο ο φρούραρχος της Βουλής και μέλη της αστυνομικής φρουράς για να συγκρατήσουν τον μαινόμενο υιό, ο οποίος και με παρέμβαση του πατέρα του οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών εκτός της Βουλής και αφέθηκε ελεύθερος. Βουλευτές δήλωσαν πως θα υποβάλουν μηνύσεις, ενώ ερωτηματικά εγείρονται για το γεγονός ότι ο υιός Μπαλτάκος έφυγε από τη Βουλή ανενόχλητος χωρίς να κρατηθεί από την αστυνομία της Βουλής.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού να διατάξει ΕΔΕ για τα όσα πρωτοφανή έγιναν, ενώ ο υιός του Τάκη Μπαλτάκου τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ερευνηθεί η υπόθεση του θλιβερού επεισοδίου που προκάλεσε στη Βουλή.
 

Facebook Comments