Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 1.337 μονάδες και με απώλειες πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, αλλά στα ομόλογα γίνεται το πραγματικό πάρτι. ο πάρτι στα ομόλογα συνεχίζεται και μαζί με αυτά τείνει να ακολουθήσει και το Χ.Α., το οποίο έχει κολλήσει στα επίπεδα των 1.350 μονάδων.

Η απόδοση του Ελληνικού ομολόγου έχει υποχωρήσει κάτω και από το 6% και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στο 5,93%. Το  spread των Ελληνικών 10ετών τίτλων διαμορφώνεται στις 457 μονάδες βάσης με την ονομαστική τιμή του ομολόγου λήξης 2024 στις 80,70 μονάδες.

Σε ότι αφορά στο Χ.Α., οι επενδυτές είναι περισσότερο διστακτικοί. Κι αυτό διότι, η έκθεση της Moody’s που δημοσιεύτηκε σήμερα, μπορεί να αποτελεί προάγγελο αναβάθμισης της Ελληνικής οικονομίας, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά κατά τον οίκο, τα εσωτερικά προβλήματα της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση και εν συνεχεία σε εκλογές εντός εξαμήνου.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στη ΔΕΗ, η οποία σήμερα ή στις επόμενες μέρες θα ανοίξει βιβλίο προσφορών στο Λονδίνο για την έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές. Η συζήτηση για το επιτόκιο αφορά σε κουπόνι της τάξης του 6,5%, ενώ δεν αποκλείεται να διαμορφωθεί χαμηλότερα στο 6,20%. Το ομόλογο θα έχει τριετή διάρκεια. Η μετοχή της ΔΕΗ μένει αμετάβλητη αυτή την ώρα, στα 12,30 ευρώ. Προφανώς, διότι η αγορά αναμένει τους όρους και τη συμμετοχή στην κάλυψη της έκδοσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, τέσσερις από τις μεγαλύτερες τράπεζες διεθνώς, διοργανώσουν την πρώτη έκδοση Ελληνικού ομολόγου, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για τις Deutsche Bank, Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan και Goldman Sachs οι οποίες δουλεύουν πάνω στην έκδοση ενός 5ετούς τίτλου, ύψους 2 δισ. ευρώ, για να εκδοθεί μέσα στον Απρίλιο.

Μεγάλα κέρδη για την Alpha που ενισχύεται στα 0,718 ευρώ, διακινώντας 47,6 εκατ. τεμάχια με αξία 33,9 εκατ. ευρώ. Από εκεί και πέρα, την αγορά πιέζουν ο Τιτάνας, που σημειώνει πτώση πάνω από 3,5%, στα 24,74 ευρώ, ΔΕΗ 1,87%, στα 12,07 ευρώ, Motor Oil 1,74%, στα 9,62 ευρώ, Πειραιώς, στο 1,96 ευρώ διακινώντας 7 εκατ. τεμάχια με τζίρο πάνω από 13,5 εκατ. ευρώ. Πιέσεις έχουν βγει στη ΜΕΤΚΑ, στα 14,08 ευρώ, δεδομένου ότι η μετοχή βρέθηκε χθες σε νέα υψηλά έτους. Πιέσεις στον ΟΤΕ, τη ΓΕΚ/Τέρνα, τον Μυτιληναίο και την Εθνική, δίνουν την εντύπωση ότι οι επενδυτές προβαίνουν σε ρευστοποιήσεις, αφενός λόγω του πολιτικού ρίσκου που διαμορφώνεται, με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Γ. Παπανδρέου να θέτει ζήτημα στήριξης της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, αφετέρου προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες αποτιμήσεις, προκειμένου να δικαιολογηθεί νέα αντίδραση της αγοράς. 

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 90 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments