Η HSBC μειώνει την σύστασή της για τη Γερμανία σε “ουδέτερη”, ενώ αναβαθμίζει τη Γαλλία σε “overweight” και διατηρεί το buy για τις αγορές τις περιφέρειας, σε νέα έκθεσή της.

“Υποβαθμίζουμε σε ουδέτερη τη στάση μας για την αγορά της Γερμανίας, γιατί η υψηλή της αποτίμηση δεν υποστηρίζεται από το momentum της κερδοφορίας των εταιρειών, το οποίο είναι σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης, και όχι σε καλύτερη θέση”, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της HSBC.

“Παράλληλα, προχωρούμε στην αναβάθμιση σε οverweight των θέσεών μας στην αγορά της Γαλλίας, λόγω της χαμηλής αποτίμησης και της ισχυρής δυναμικής των κερδών. Αν και το momentum της κερδοφορίας παραμένει αρνητικό, σημειώνει τάσεις βελτίωσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χειρότερα για τις γαλλικές μετοχές έχουν περάσει”, προσθέτουν οι ίδιοι.

Ο γερμανικός δείκτης DAX χτύπησε το ρεκόρ των 9.794,05 μονάδων τον Ιανουάριο, αλλά από τότε έχει υποχωρήσει. Το 2013 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 25,5%, όμως από την αρχή του 2014 σημειώνει απώλειες 1,3%. Ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας υποαπέδωσε έναντι του DAX το 2013 και ενισχύθηκε 17,4%, αλλά έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τη γερμανική αγορά μέχρι στιγμής αυτό το έτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5%.

Επίσης, η HSBC παραμένει “overweight” στις αγορές της περιφέρειας της ευρωζώνης και ειδικά στην Ισπανία και την Ιταλία. Όπως εξηγεί, οι αποτιμήσεις στις αγορές της περιοχής παραμένουν οι πιο πιεσμένες στην Ευρώπη, την στιγμή που οι οικονομίες τους σιγά-σιγά ανακάμπτουν από την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Επιπλέον, αναμένει πως η υπεραπόδοση των μετοχών «αξίας» (value stocks) έναντι των μετοχών “ανάπτυξης” (growthstocks) θα συνεχιστεί, καθώς οι μετοχές “ανάπτυξης” είναι σε μειονεκτική θέση σε ένα περιβάλλον αναιμικής οικονομικής ανάκαμψης, και οι σχετικές αποτιμήσεις εξακολουθούν να γέρνουν υπέρ των μετοχών “αξίας”. Οι τράπεζες και οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας αποτελούν τις “αγαπημένες” της HSBC για το επόμενο διάστημα.

Η HSBC σημειώνει, δε, ότι οι επενδυτές θα πρέπει να ακολουθήσουν και την στρατηγική του stock picking επιλέγοντας μετοχές με υψηλές μερισματικές αποδόσεις, όπως αυτές του κλάδου των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και των ακινήτων.

Facebook Comments