Με πρωτοβουλία των ηγεσιών της Δράσης και της Δημιουργία Ξανά έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την ενοποίηση του ευρωπαϊκού-μεταρρυθμιστικού χώρου. Δηλαδή του χώρου που αποσκοπεί η Ελλάδα να γίνει μια ευνομούμενη, ανταγωνιστική και κοινωνικά προοδευτική χώρα σύμφωνα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και άρα του χώρου που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα επιτύχουν αυτή την πρόοδο.

Είναι επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα να ανατραπεί το οθωμανικής κοπής πελατειακό καθεστώς που κυριάρχησε στον τόπο μας τις τελευταίες δεκαετίες, που μας έφερε και εμβάθυνε την κρίση που ζούμε, και που αντιπροσωπεύεται και διατηρείται σήμερα από τα παραδοσιακά κόμματα.

Αυτή η ανατροπή είναι ένα προαπαιτούμενο όχι μόνο για την οικονομική ανάπτυξη και θεσμική πρόοδο του τόπου μας, αλλά και για να πάρει η Ελλάδα την θέση που της αναλογεί στην πιο πολιτισμένη και πλούσια κοινωνία εθνών του κόσμου που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρόταση είναι ανοιχτή προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου που  μοιράζονται τις ίδιες ιδέες, ελπίδες, και ήθος. Σήμερα, πέραν της Δράσης και της Δημιουργίας, έχουν τεθεί οι βάσεις για συνεργασία με την Ευρώπη-Οικολογία και Φιλελεύθερη Συμμαχία επίσης.

Η πρόταση προβλέπει κοινό ευρωψηφοδέλτιο με την ονομασία «Γέφυρες», έννοια που συμβολίζει την θέλησή μας να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωρίζουν, με υποψήφιους τόσο των συνεργαζόμενων κομμάτων όσο και ανεξάρτητων. Επίσης προβλέπει την κοινή στήριξη του ψηφοδελτίου «Δημιουργούμε, μαζί» για την περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θάνο Τζήμερο.

Καθοριστικής σημασίας είναι ότι η συνεργασία αφορά όχι μόνο τις επικείμενες εκλογές αλλά και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αυτές γίνουν. Τέλος προβλέπεται κοινό συνέδριο και ενοποίηση του χώρου σε ένα κόμμα μέσα στους επόμενους μήνες.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας αξιόμαχης, σοβαρής, και με κυβερνητική προοπτική πολιτικής δύναμης που θα προσελκύσει πολλούς σκεπτόμενους ψηφοφόρους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα παραδοσιακά πελατειακά κόμματα. Ψηφοφόρους του κεντροαριστερού μέχρι κεντροδεξιού ιδεολογικού φάσματος, χώρου που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ήδη με ευρεία πλειοψηφία η εκατονταμελής Κεντρική Επιτροπή της Δράσης ενέκρινε την πρόταση. Στις 8 Απριλίου σε μια συνεδρίαση που έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα η 33-μελής Εθνική Επιτροπή της Δημιουργία Ξανά ενέκρινε με θετικούς ψήφους 27-1 να τεθεί η πρόταση σε έγκριση της βάσης, όπως ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος για αποφάσεις αυτής της εμβέλειας. Σε ηλεκτρονική ψηφοφορία τα μέλη του κόμματος θα πάρουν την τελική απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί το βράδυ της Παρασκευής 11 Απριλίου. 

Ευελπιστούμε ότι ζούμε μέρες και γεγονότα που θα διαμορφώσουν καταλυτικά το πολιτικό μέλλον του τόπου μας.

Facebook Comments