…Τα στοιχήματα για την απόδοση των ομολόγων της Εθνικής, των οποίων η παρουσίαση έχει ξεκινήσει στο Λονδίνο, κάνουν λόγο για απόδοση 4,5% καθώς δημιουργείται πλέον από τις ελληνικές εκδόσεις μία διελκυστίνδα πιέσεων για να πέσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερα τα επιτόκια δανεισμού.

…Η επιστροφή της χώρας στις αγορές έχει “ζεσταθεί” για τα καλά, καθώς σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες επισπεύδει την έκδοσή της και η ΔΕΗ.

…Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ ήταν και παραμένουν οι πρωταγωνιστές τόσο σε τζίρο, όσο και σε κέρδη. Και η μεν Πειραιώς παραμένει εδώ και καιρό στα χαρτοφυλάκια των ξένων, οι δυο άλλες μετοχές είχαν υπερπουληθει το τελευταίο διάστημα, εξ ου και οι νέες αγορές.

…Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, ο Γενικός Δείκτης παραμένει μέσα στο κανάλι της αντίδρασης, μετά το “φαινόμενο του ελατηρίου” που προηγήθηκε, ενώ ο επόμενος ανοδικός στόχος βρίσκεται στην περιοχή των 1.290 μονάδων περίπου. Στον αντίποδα το σημείο στήριξης που κάλο θα ήταν να μη διασπαστεί, βρίσκεται στις 1.240 μονάδες και τούτο γιατί όπως επισημαίνουν έμπειροι διαχειριστές του ΧΑ, θα δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις ειδικά στους traders.

…Αναφορικά με τον 25άρη, ο επόμενος ανοδικός του στόχος βρίσκεται στις 415-420 μονάδες ενώ το βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης στην περιοχή των 396-398 μονάδων.

…Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων οι κινήσεις είναι επίσης υποτονικές όμως οι market makers δηλώνουν ικανοποιημένοι από το μέγεθος των ανοιχτών θέσεών (open interest).

Facebook Comments