Overweight για την Ελλάδα δηλώνει η HSBC τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στη φάση του οικονομικού κύκλου που οι μετοχές αποδίδουν ικανοποιητικά. Προσθέτει πως τα εταιρικά κέρδη εξαρτώνται από την οικονομική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο το χρηματιστήριο έμεινε από καύσιμα το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα στις αρχές του έτους.

Η αγορά επλήγη από το συνδυασμό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και του rebalancing στον MSCI.

«Kοιτώντας μπροστά πιστεύουμε ότι η Ελλάδα αξίζει τη σύσταση overweight στο χαρτοφυλάκιο με τις αναδυόμενες αγορές. Η πορεία (του Χρηματιστηρίου) θα πρέπει να «αναζωογονηθεί» τον επόμενο μήνα, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών», εκτιμά η HSBC.

O διεθνής οίκος βλέπει ανάπτυξη 0,2% για την ελληνική φέτος και 2,2% το 2015.

Αναφέρει ακόμη το θέμα του πολιτικού κινδύνου και την μικρή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Ο διεθνής οίκος εντοπίζει τον πολιτικό κίνδυνο στην «αποδυναμωμένη» δέσμευση της χώρας να παραμείνει στο κοινό νόμισμα, κάτι που – όπως τονίζει – δεν αντανακλάται στην αγορά των ομολόγων.

Σύμφωνα με την HSBC ο εκτιμώμενος δείκτης P/E για το 2014 (21,4) είναι υψηλός, ωστόσο το 2015 προβλέπεται να υποχωρήσει στο 16,1. Ο δείκτης P/B εκτιμάται στο 1,5 για φέτος και στο 1,4 για το επόμενο έτος.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 44,2% το 2014 αλλά θα ανακάμψουν το 2015, παρουσιάζοντας αύξηση 56,2%.

Facebook Comments