…Από μέρα σε μέρα το ομόλογο της ΔΕΗ, το οποίο θα είναι δύο εκδόσεις, παίζει η διάρκεια, ύψους 500 εκατ. ευρώ και κάτι ακούω ότι ακολουθεί ο Μυτιληναίος την ερχόμενη Δευτέρα.

…Η έκδοση θα βοηθήσει στην ρύθμιση χρεών , η οποία με βάση το Μνημόνιο πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2014. Επίσης, θα διοχετευθούν και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων. Η ΔΕΗ φέρεται, μάλιστα, ότι θα αποπληρώσει και οφειλές προς ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, για να αποπληρωθούν από αυτούς μετά οι οφειλές προς παραγωγούς και ΔΕΠΑ. Σημειωτέον, ότι οι θυγατρικές της ΔΕΗ, όπως ο ΑΔΜΗΕ, περιμένουν την Επιχείρηση, για να κλείσουν οριστικά τους δικούς τους όρους αναχρηματοδότησης δανείων.

…Οι εκθέσεις των ξένων δεν… παίζονται! Η Bank of America/Merrill Lynch ασχολείται με την κερδοφορία των τραπεζών, όχι φέτος, ούτε του χρόνου. Ούτε καν του παραχρόνου. Αλλά του 2017! Όπως γράφει, οι τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται 12 φορές τη λογιστική τους αξία, με βάση τις προβλέψεις για το 2014, σε αντίστοιχα επίπεδα δηλαδή με τις ευρωπαϊκές και με το μέσο επίπεδο της περιφερειακής Ευρώπης.

…Με τα προβλεπόμενα κέρδη του 2017 η τιμή προς κέρδη, το λεγόμενο P/E, είναι μεταξύ 7,3 και 7,5  χαμηλότερα από το μέσο P/E του 2014 για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

…Λογικά τότε θα έχουμε βγει και από το μνημόνιο ή μπορεί να έχουμε γίνει αστρόσκονη…

 

ΧΣ

 

Facebook Comments