Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται οριακά και ασθενικά στις 1.236 μονάδες, ενώ  πραγματοποίησε υψηλά ημέρας στις 1.243 μονάδες. Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, λίγο πάνω από τα 33 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται να δούμε μετά τις 14.00 κίνηση αντίστοιχη με αυτή που έγινε την Τετάρτη, όπου παρατηρήθηκε αύξηση τζίρου και καταιγιστικό ενδιαφέρον για την αγορά Ελληνικών μετοχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Τετάρτη fund του Τζον Πόλσον γνωστού Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή, ο οποίος θεωρούσε βέβαιη τη χρεοκοπία της Ελλάδας, άρα και την κατάρρευση του ευρώ, που απέκτησε το 10% της ΕΥΔΑΠ, που ήταν παλαιότερη θέση της Αγροτικής, η οποία πέρασε στην Πειραιώς και την Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Tα χαμηλά επιτόκια σε σχέση με ό,τι δανείζονταν πριν από ένα χρόνο ΔΕΗ και Ιντραλότ , δίδνουν ώθηση στην αγορά και κρατούν σε θετική τροχιά τον γενικό δείκτη. Η αγορά μετά τα κέρδη 3,09% της Τετάρτης, δείχνει ότι δεν έχει τη δύναμη να συνεχίσει, δεδομένου ότι η επαναφορά του ανοδικού σεναρίου σημαίνει κλείσιμο για σήμερα πάνω από τις 1.245 μονάδες.

Διακυμάνσεις για την ΕΤΕ, που κινείται στη ζώνη των 2,8 ευρώ με υψηλά στα 2,87 ευρώ και χαμηλό στα 2,79 ευρώ. Η μετοχή της Πειραιώς συνεχίζει ακάθεκτη και σήμερα, στο 1,73 ευρώ, όγκο 4 εκατ. τεμαχίων και τζίρο 6,8 εκατ. ευρώ. Μεγάλη αντίδραση πάνμτως, έχει βγει στην Eurobank, στα 0,43 ευρώ και κέρδη 4,88%, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου.  Μικρά κέρδη για την Alpha, στα 0,699 ευρώ και όγκο 4,2 εκατ. τεμαχίων ή 3 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα η είσοδος του Τζον Πόλσον στην ΕΥΔΑΠ δίνει ώθηση στη μετοχή που ενισχύεται στα 9,5 ευρώ και με κέρδη 2,15%.  Εντολές αγορών βγαίνουν ακόμα στα ΕΛΠΕ, στον ΟΤΕ, με την αγορά να προσδοκά βελτίωση αποτελεσμάτων στο πρώτο τρίμηνο.

Οι ξένοι συνεχίζουν να τοποθετούνται στο Χ.Α., όπως επισημαίνουν οι χρηματιστές, παρά την αβεβαιότητα της κάλπης που θα στηθεί στις 25 Μαϊου, με αφορμή τις Ευρωεκλογές. Το έξυπνο χρήμα, όπως αναφέρουν διαχειριστές της Morgan Stanley φαίνεται ότι βγαίνουν από τις αναδυόμενες αγορές και στρέφονται στις αγορές της προβληματικής Νότιας Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο το σάρωμα των Ελληνικών τίτλων, τις χαμηλότερες αποδόσεις Ισπανικών και Ιταλικών ομολόγων και βεβαίως την αύξηση του τζίρου στο Χ.Α. σχεδόν κατά 136% σε σχέση με πέρσι.

Facebook Comments