Η προσοχή της αγοράς είναι στραμμένη τη Δευτέρα στο Eurogroup, κατά το οποίο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας αναμένεται να ανοίξει το θέμα της μείωσης του χρέους, χωρίς  ωστόσο, να λάβει κάτι χειροπιαστό από τους ομολόγους του, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές. Όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους θα τραβήξει, τη στιγμή που μία ακόμα χώρα μετά την Ιρλανδία, η Πορτογαλία, βγαίνει από το Μνημόνιο.

Απώλειες για τον γενικό δείκτη του Χ.Α., έπειτα από τρεις μέρες ανόδου την περασμένη εβδομάδα. Χωρίς οι συναλλαγές να είναι σημαντικές, ο τζίρος αγγίζει τα 21 εκατ. ευρώ και ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 1.229 μονάδες, αδυνατώντας να διατηρηθεί πάνω από τις 1.245 μονάδες, επίπεδα κρίσιμα για την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση.

Οι ρευστοποιήσεις την τρέχουσα εβδομάδα πάντως, είναι μέσα στο πρόγραμμα και προβλέψιμες, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου – μαμούθ της Εθνικής, ύψους 2,5 δις. ευρώ με στόχο οι εγγραφές να ξεπεράσουν τα 5 δις. ευρώ. Ταυτόχρονα, μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες μετοχές της Eurobank μετά την αύξηση κεφαλαίου και ταυτόχρονα να ξεκινήσει ένα ακόμα rebalancing, λόγω της εισόδου της στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση με σημαντική στάθμιση στη διαμόρφωση της αγοράς, των δεικτών και του γενικού δείκτη.

Μέσα σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να αγνοούνται οι απρόβλεπτες εξελίξεις ενόψει της Ευρωκάλπης στις 25 Μαϊου, με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στο Σαββατοκύριακο και που δίνουν οριακό προβάδισμα (σ.σ. αλλά προβάδισμα) της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, να περνούν στα ψιλά από την αγορά.

Ισχυρά κέρδη 4,27% για την Εθνική, που ενισχύεται στα 2,93 ευρώ, αφού τα μηνύματα για την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου είναι θετικά, εντολές αγορών στον Ελλάκτωρ, στα 3,85 ευρώ, ενώ στο κόκκινο διαπραγματεύεται η πλειονότητα των μετοχών του 25άρη. Πτώση πάνω από 4,5% για την ΕΥΔΑΠ, στα 9,49 ευρώ, μετά το πακέτο που πέρασε στα 9,5 ευρώ σε fund του Τζον Πόλσον, 2,7% υποχωρεί ο ΟΤΕ, ενόψει αποτελεσμάτων, στα 11,19 ευρώ, πτώση πάνω από 2,5% για Jumbo και Motor Oil. Μικρές απώλειες πάντως, για Πειραιώς και Alpha, αλλά μεγάλες για την Eurobank που υποχωρεί κατά 7,66%, στα 0,446 ευρώ. 

Facebook Comments