Η πρώτη ανάγνωση των ευρωεκλογών 2012 Ιουν. ΝΔ 30%+ ΠΑΣΟΚ 12%+ ΔΗΜΑΡ 6% =48%. 2014 Μαι. ΝΔ 23%+ ΕΛΙΑ 8%+ ΔΗΜΑΡ 1% =32%. Απώλειες κυβερνητικού σχηματισμού=16%. Παρ΄ όλη την αριθμητική αυτή λογική έχουμε μία “σχετική” διακράτηση δυνάμεων σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με απώλεια 11% σε σχέση πριν 2 έτη.

Τα “συναισθηματικά υλικά” που έσπρωξαν το εκλογικό σώμα πολυσύνθετα ,όμως για λόγους “οικονομίας” θα περιοριστούμε σε 2! ΘΥΜΟ-ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ. Ο θυμός λειτούργησε αρνητικά για την “αγία τριάδα” που μας κυβέρνησε ενώ η ανασφάλεια θετικά για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ=9,38% (+2,5%)

Το υλικό ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ, ψήφος τιμωρίας (τάση εκδίκησης) σταθεροποιεί την χρυσή αυγή στην 3η θέση. Η τάση είναι “καθοδική” και ο ρυθμός μεταβολής της πτώσης στο κυβερνητικό σχήμα δείχνει μη αντιστρέψιμος!

Εκτιμώ ότι το κυβερνών σχήμα θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερες απώλειες αν η “οικονομική πραγματικότητα” ως έχει και όχι όπως αυτή “διαστρεβλώνεται εντέχνως” από την κυβέρνηση,δεν αλλάξει.

Ο γυάλινος κόσμος δείχνει εύθραυστος πλέον με το “γυαλί” που τον περιβάλλει ,να παρουσιάζει τα πρώτα βαθιά ρήγματά του! Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ “πείσει” και καλύψει το κενό “ανασφάλεια” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υποστούν συντριβή στις επόμενες εθνικές εκλογές!

Εάν η κυβέρνηση δεν φροντίσει ,να δεί την πραγματικότητα ως έχει διαστρεβλώνοντάς την ,ο κοινωνικός ιστός θα παρουσιάσει αντί της πολυπόθητης διάρρηξής του(διαίρε και βασίλευε) όπως αυτή σχεδιάστηκε , μία ποιό “συμπαγή δομή” απέναντί της! Ο “δούρειος ίππος” της εξουσίας, ο φόβος ,δεν θ αποτελέσει ανάχωμα για την εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών!

Η επιμονή (μία κατ επίφαση ευγενική μορφή της υπομονής) σε έννοιες όπως ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ χτίζουν σταθερούς “αυτοματισμούς δυσαρέσκειας” στο εκλογικό συναίσθημα, μία επιμονή που ουσιαστικά δεν έχει “αυτιά”,δεν ακούει-δεν βλέπει. Οι παραπάνω έννοιες αντιμετωπίζονται ως “ψευδείς” από την πλειοψηφία των πολιτών.

Η βάπτιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ως “εγκληματικής οργάνωσης” άτοπη και ανυπόστατη πλέον,είναι αποροίας άξιο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε αυτό το “λάθος μονοπάτι” και δίνει “λαβή” για παραλληλισμό με το κυβερνών σχήμα την στιγμή που επιβάλεται να δώσει μία λύση ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ. Βαπτίζει την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΤΑΣΗ-ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ έγκλημα? Μία άνευ ουσίας τοποθέτηση από την 1η εκλογική δύναμη της χώρας όπως αυτή προέκυψε από τις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χτίσει τον δικό του “άξονα αναφοράς” ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Εκτός των διλλημάτων (ΑΣΠΡΟ ή ΜΑΥΡΟ?) χρειάζεται θέση,πλάνο και καθαρή πρόταση διακυβέρνησης απεξαρτημένη απο τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η ρητορική τέχνη αποδυναμώνεται απο την ίδια την πραγματικότητα. Η επικοινωνία με τον πολίτη χρειάζεται μία στάση “ειλικρινή”. Το “προιόν” πρέπει να είναι ως προς τις προδιαγραφές του προσαρμοσμένο στον πολίτη και όχι να συγκαλύπτει τις αδυναμίες του,το “προιόν-πολιτικά κόμματα” αν δεν έχει “ανθεκτικό υλικό” ,υψηλές προδιαγραφές, καλό σχεδιασμό και ποιότητα θα οδηγηθεί στον κάλαθο αχρήστων!

Εαν ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίσει να καλύψει το “κενό εμπιστοσύνης” μέσα στο γενικό “αίσθημα ανασφάλειας” που διατρέχει τον πολίτη, αν το πλάνο του υπερίπταται του ΦΟΒΟΥ και δείξει ετοιμότητα “στρατηγικού σχεδιασμού εξόδου από την κρίση” θα είναι ο αδιαφιλονίκητος νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών.

Ο αλέξης τσίπρας πρέπει και θα δώσει λογικά, το “στίγμα” της επόμενης μέρας,έχει ευθύνη μίας ολόκληρης γενιάς ,της δικής μας γενιάς(μόλις 39 ετών γενημένος το 1974). Το “ρίσκο” στη νέα οπτική δεν πρέπει να “φοβίζει” αρκεί ο νεαρός ηγέτης μαζί με το κόμμα του να επιχειρήσουν μία “υψηλή πτήση” για την χώρα ,διότι οι χαμηλές πτήσεις έχουν και πολύ συνωστισμό και πολύ ανταγωνισμό.

Εαν αυτό το ΝΕΟ “παιδί” δεν φέρει την ανατροπή-αλλαγή τότε η ελληνική κοινωνία είναι καταδικασμένη σε “αυτοεπαναλαμβανόμενα μοντέλα αποτυχίας”. Μία ανθρωποκεντρική στροφή απεξαρτημένη απο την “στυγνή αριθμολαγνεία” είναι επιταγή(-υποσχετική) που πρέπει να “πληρωθεί” και από την αποπληρωμή της θα εξαρτηθεί η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας, η επιβίωση μας.

Το σαθρό καπιταλιστικό οικοδόμημα βασισμένο σε μία “μηχανιστική παραγωγής χρεών” από το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ,η κοπή και διανομή του μέσου συναλλαγών (ΧΡΗΜΑ)απο ιδιώτες τραπεζίτες ,η πυραμιδική μορφή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ελίτ δεν μπορεί να συνεχίσει. Τα “ανύπαρκτα” χρέη που δημιουργήθηκαν απο ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ με μοναδικό σκοπό την “δουλεία” των πολιτών θα διαγραφούν μερικώς ή ολικώς και τα τοκοχρεωλύσια της διεθνούς τοκογλυφικής ελίτ πρέπει να εξαλειφθούν.

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ,ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! Παρ οτι η ανέχεια μας ταλαιπωρεί έχουμε ένα υπερόπλο απένατι στην παγκόσμια τυρανία ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ αγαπητοί αναγνώστες. Θα κλείσω με ένα αγαπημένο ρητό ΕΛΥΕΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

(Tα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή και προπαγάνδα ,αποτελούν την δική μου οπτική και μόνο).

Facebook Comments