Μπορεί το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών να μην έφερε την πολιτική ανατροπή αλλά έστειλε ένα σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας στην κυβέρνηση κάνοντας τον πρωθυπουργό να ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές.

Είναι πλέον δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αέρα του νικητή θα αυξήσει κατακόρυφα την πίεση. Ήδη από χθες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα εκλογές, κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση.

Οι απώλειες όμως είναι μεγάλες για τη ΝΔ που είδε τη δύναμή της να μειώνεται κατά 6.40% σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και η πίεση που θα της ασκηθεί το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα είναι πολύ μεγάλη.

Παρά αυτό το γεγονός όμως στη Συγγρού η «γραμμή» είναι αντίθετη και πως πλέον πρέπει να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο και να ξεκινήσει η περίοδος ανάκαμψης και αποκατάστασης των αδικιών.

Ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της κεντροαριστεράς και αλλαγές στο κυβερνητικό πρόγραμμα με περισσότερα φιλολαϊκά μέτρα.

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού περιλαμβάνεται ένας σαρωτικός ανασχηματισμός, στον οποίο θα αντικατασταθούν όλα τα πρόσωπα για τα οποία εκφράζονται αρνητικές απόψεις από την κοινή γνώμη. Μάλιστα προεξοφλείται ότι ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Ηδη στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον Γιάννη Στουρνάρα να εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών και να εισέρχονται στην κυβέρνηση πρόσωπα όπως ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Facebook Comments