Τη μετακίνησή του από την πλατεία Συντάγματος ενόψει των εντεινόμενων σεναρίων για ανασχηματισμό στο αμέσως επόμενο διάστημα φέρεται να ζητεί ο Γιάννης Στουρνάρας εν μέσω κλίματος αμφισβήτησης από κύκλους της Συγγρού.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ, δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου» φέρεται να επισημαίνει σε συνεργάτες του στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας -σύμφωνα με το Βήμα- με αφορμή το κύμα κριτικής που εκτοξεύεται τις τελευταίες δύο ημέρες εναντίον του αποδίδοντας του σε μεγάλο βαθμό τις εκλογικές απώλειες της ΝΔ.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού ότι ο κ. Στουρνάρας υπό αυτές τις συνθήκες της άδικης κριτικής από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναλάβει εκ νέου το βάρος και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος της οικονομικής πολιτικής που είχε τα αποτελέσματα στα οποία στηρίχθηκαν προεκλογικά τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά το κυριότερο δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτό το κύμα αμφισβήτησης τις διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση του χρέους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπό αυτές τις συνθήκες η μετακίνηση του στην Τράπεζα της Ελλάδος ίσως αποτελεί μια διέξοδο, καθώς από τη θέση αυτή μπορεί να συμμετέχει συμβουλευτικά στις τελικές αποφάσεις για το χρέος.

Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να προβεί την Τετάρτη σε απολογισμό του έργου του και να δώσει το στίγμα του μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

 

Facebook Comments