Είναι υπόθεση εθνικής σημασίας η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό του 10% για να διατηρηθεί το μάνατζμεντ των δύο Τραπεζών σε ελληνικά χέρια», αναφέρει η ΟΤΟΕ, σε σημερινή της ανακοίνωση.

«Για το λόγο αυτό, το μήνυμα της ΟΤΟΕ σε όσους σχεδίασαν τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank και στη συνέχεια ανακάλυψαν δήθεν αδυναμίες ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και προσπαθούν να βρουν «Ιφιγένειες» για να φορτώσουν το πολιτικό και οικονομικό κόστος αυτών των επιλογών τους, πρέπει να το ξανασκεφθούν όσο υπάρχει χρόνος. Κυβέρνηση, Τρόικα και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν τις βασικές ευθύνες αυτού του σχεδιασμού και καλά θα κάνουν να μην τολμήσουν να υπονομεύσουν την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank», αναφέρει η ΟΤΟΕ.

«Ειδικά η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα με πολιτικές και θεσμικές παρεμβάσεις την υπόθεση των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της

Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Αν αδρανήσουν ή πράξουν τα αντίθετα, θα είναι υπόλογοι απέναντι στη χώρα και την ελληνική κοινωνία για τη δρομολόγηση του αφελληνισμού ενός μεγάλου μέρους του Τραπεζικού Συστήματος, με κορυφαία πράξη τον αφελληνισμό της Εθνικής Τράπεζας, μετά το προσωρινό πέρασμά της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», επισημαίνει επίσης η ΟΤΟΕ.

Facebook Comments