Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης: http://www.ministryofjustice.gr/site/el/ΑΡΧΙΚΗ.aspx

Θέλεις να ψάξεις θέματα σχετικά με την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Ξέρεις ότι υπάρχει ένα Επιστημονικό Συμβούλιο που ονομάζεται ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων). Το ΚΕΣΑΘΕΑ ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2010 με τον νόμο 3860.


Βλέπεις στην αρχική σελίδα, δεξιά, το εικονίδιο του ΚΕΣΑΘΕΑ πάνω – πάνω. Χαίρεσαι. Σκέφτεσαι ότι το Υπουργείο θεωρεί – και δικαίως – πολύ σημαντικό ένα πρόβλημα που όλο και διογκώνεται, γι’ αυτό του έχει δώσει περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του. Περιμένεις να δεις τι έργο έχει γίνει 4 χρόνια τώρα! Κάνεις “κλικ” στο εικονίδιο.

Και παθαίνεις πλάκα: το “κλικ” σε μεταφέρει σε ένα blog, το οποίο παρουσιάζει ένα Αμερικανό κωμικό, τον Jeff Tracta, που μιμείται αρκετούς επώνυμους, με ειδικότητα τον George W. Bush! 
Αν κλικάρεις στη φωτογραφία του πρώην προέδρου, που υπάρχει στη σελίδα, μεταφέρεσαι σε ένα φανταχτερό demo για τον διάσημο όπως φαίνεται, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μίμο, ο οποίος έχει και ταλέντο στο τραγούδι. Λες, δεν μπορεί, κάτι πάτησα λάθος, και πας πίσω στο site του Υπουργείου. Ξανακλικάρεις πάνω στο εικονίδιο και ξαναβλέπεις ακριβώς τα ίδια!

Μπαίνεις στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Αριθ. 111/ 12 Ιουλίου 2010, άρθρο 12 – http://nomoi.info/ΦΕΚ-Α-111-2010-σελ-1.html),
με το οποίο συστήνεται το ΚΕΣΑΘΕΑ. Και διαπιστώνεις ότι διοικείται από ενδεκαμελές συμβούλιο, ζωή νάχει!

Τι συμπεραίνεις; Ότι κανένα μέλος του Συμβουλίου δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να δει την ιστοσελίδα του ή ότι κανένα από τα 11 μέλη του ΚΕΣΑΘΕΑ (μεταξύ των οποίων πέντε καθηγητές πανεπιστημίου και ένας δικαστικός) δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή! Συμπεραίνεις ότι κανένας από αυτούς που έφτιαξαν το site δεν το έλεγξε, κανένας υπάλληλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν ψάχνει το site του Υπουργείου του έστω και την πρώτη σελίδα και κανένας από όσους εμπλέκονται στο θέμα της εγκληματικότητας ανηλίκων δεν ανέτρεξε στο όργανο που θεωρητικά συντονίζει τις δραστηριότητες της Πολιτείας για το ζήτημα.

Υποψιάζεσαι τον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε το ΚΕΣΑΘΕΑ, τον οποίον βρίσκεις στην παράγραφο 5 του άρθρου 12: «Η υπηρεσία στελεχώνεται από δέκα (10) υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή υπαλλήλους του δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που αποσπώνται σε αυτήν για τρία (3) έτη, με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης. Από τους παραπάνω υπαλλήλους οι έξι (6) είναι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ και οι τέσσερις (4) είναι κατηγορίας ΔΕ.»

Συμπεραίνεις ότι κανένας από τους δέκα υπαλλήλους που βολεύτηκαν δεν ασχολήθηκε με το αντικείμενό του ή ότι κανένας δεν χειρίζεται υπολογιστή. Συμπεραίνεις, για νιοστή φορά, ότι οι φόροι σου πηγαίνουν σε ένα κράτος – καραγκιόζη. Τόσο καραγκιόζη που κανένας μίμος δεν είναι σε θέση να αποδώσει τη γελοιότητά του – κι ας έχει κάνει καλή εξάσκηση στον νεώτερο Μπους.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον φοιτητή Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θέμη Μαργαρίτη, που «ψάχνεται» περισσότερο από τους υπαλλήλους του ΚΕΣΑΘΕΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments