Για έλλειψη βούλησης της Δύσης να υπερασπιστεί την ελευθερία εθνών τα οποία απειλούνται από τη Ρωσία κάνει λόγο, σε άρθρο της σύνταξής της, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνούσε έναν ακόμη λόγο για την υπεράσπιση της ελευθερίας, από τη Βαρσοβία όπου και βρισκόταν, οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία αποσχιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην επαρχία του Λουχάνσκ, αναφέρει η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι οι αποσχιστικές δυνάμεις είναι «εξαιρετικά καθοδηγούμενες, ενισχυόμενες οικονομικά και οργανωμένες» από πλευράς Ρωσίας, σύμφωνα με τον Αμερικανό πτέραρχο Μπρίντλαβ, ανώτατου στρατιωτικού αξιωματούχου του ΝΑΤΟ.

«Ο κ. Πούτιν όχι μόνο δεν έχει πληρώσει κανένα τίμημα για την επίθεσή του, αλλά θα βρεθεί στη Νορμανδία για τις εκδηλώσεις της 70ης επετείου της συμμαχικής απόβασης, ενώ θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», τονίζει η σύνταξη της Washington Post.

Ο κ. Ομπάμα και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί του φθάνουν έως του σημείου όπου δεν θα δυσαρεστήσουν τον κ. Πούτιν, συμπεραίνει η εφημερίδα.

Ασκεί μάλιστα κριτική στον κ. Ομπάμα και στην Άγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι δεν θεώρησαν σοβαρό το γεγονός ότι οι φιλορώσοι αποσχιστές ουσιαστικά απαγόρευσαν την ψηφοφορία σε πολλές περιοχές των επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Facebook Comments