Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει σήμερα οι επαφές των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας με τους προέδρους των κομμάτων που έχουν μείνει εκτός του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία του συνδέσμου καταθετών Λαϊκής ενώ, αργότερα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ρωσικού κόμματος «Εγώ ο Πολίτης» και αντιπροσωπεία του συνδέσμου κατόχων τραπεζικών αξιογράφων.

Συνάντηση είχε και με την πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους η οποία εξερχόμενη του προεδρικού δήλωσε ότι εξακολουθούν να παραμένουν βαθύτατες διαφορές στο θέμα του κυπριακού.

Η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι θα ενημερώσει και την υπόλοιπη ηγεσία της Αλληλεγγύης για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ενόψει και του αποψινού συνεδρίου ενώ, υπενθύμισε ότι ήδη το εκτελεστικό γραφείο έχει πάρει απόφαση να μην υποστηριχθεί κανείς από τους δύο υποψηφίους και θα παρθεί η τελική απόφαση απόψε.

Σε σχέση με το πώς θα κινηθεί ο ενδιάμεσος χώρος την ερχόμενη Κυριακή, είπε ότι σε αυτό το θέμα φαίνεται πως συμπλέουν οι απόψεις ασχέτως εάν διαφέρει το φραστικό και το λεκτικό των αποφάσεων, του κάθε κόμματος. Υπογράμμισε ότι «σε  καμιά περίπτωση δεν καλείται ο κόσμος να απέχει από τις εκλογές» αλλά, να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα και να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, «επιλέγοντας ούτε τον ένα ούτε τον άλλο», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε το μεσημέρι με τα μέλη της γραμματείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που νωρίτερα, είχαν συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά και στελέχη του επιτελείου του στα γραφεία του κόμματος.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι συγκλίσεις τις οποίες εντοπίζει ο κ. Μαλάς σε διάφορα ζητήματα και πρόσθεσε ότι τα όσα συζητήθηκαν θα μεταφερθούν στην αποψινή παγκύπρια συνδιάκσεψη για τη λήψη αποφάσεων.            

Ο κ. Μαλάς από την πλευρά του, ανέφερε ότι έγινε μια παραγωγική συζήτηση κατά την οποία διαβεβαίωσε πως το εθνικό συμβούλιο θα έχει ρόλο στη διακυβέρνησή του.

Παίρνουν αποφάσεις τα κόμματα 

Υπό το φως της κοινής θέσης που έχει διατυπωθεί από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ώστε να μην υποστηριχθεί κανένας υποψήφιος, συνεχίζονται σήμερα και οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων, για τη λήψη ξεχωριστών αποφάσεων.

Η κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΟ έχει ήδη αποφασίσει να υποστηρίξει «ψήφο σε κανένα» την ερχόμενη Κυριακή.

Για τις 4 το απόγευμα προγραμματίζεται να συνέλθει το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ με θέμα τις προεδρικές εκλογές, ενώ στις 6 μ.μ. η κεντρική επιτροπή της ΕΔΕΚ θα συνεδριάσει σε ξενοδοχείο της Λεμεσού. 

Η ανώτατη σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών σε ψεσινή της συνεδρία, υιοθέτησε την πρόταση της γραμματείας για ψήφο κατά συνείδηση στις εκλογές του 2ου γύρου.

Facebook Comments