Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street, παρά τα στοιχεία από το μέτωπο της δραστηριότητας στον κλάδο των υπηρεσιών τα οποία, μαζί με αυτά από την αγορά εργασίας καθώς και το ΑΕΠ γ’ τριμήνου που ανακοινώνονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα,  αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αλλαγής ή όχι, της τρέχουσας πολιτικής στήριξης της οικονομίας από την Fed.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,52% και ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,45%.

Η μετοχή της AOL σημειώνει άνοδο 7,4% μετά τα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα στο γ’ τρίμηνο του έτους, παρά την πτώση της κερδοφορίας

Η μετοχή της Mosaic Co. υποχωρεί 0,86% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι τιμές στην αγορά του φωσφόρου και του ποτάσιου θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και το 2014.

Η μετοχή της LeapFrog Enterprises σημειώνει βουτιά 9,7% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση των προβλεψεών της για την κερδοφορία του συνόλου του έτους.

Η μετοχή της GT Advanced Technologies Inc. σημειώνει ράλι 26,01%, μετά την υπογραφή συμφωνία παροχής εξοπλίσμου με την Apple.

Η μετοχή της CVS Caremark σημειώνει άνοδο 2,4% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα κερδοφορία γ’ τριμήνου και την αύξηση του outlook για το σύνολο του έτους.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπου ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα, αφού έδειξαν  αύξηση του δείκτη ISM στο 55,4 τον Οκτώβριο, από 54,4 τον Σεπτέμβριο, τη στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στο 54.

Εν τω μεταξύ, τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα και στην ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων μισθοδοσίας εκτός του γεωργικού κλάδου, για το μήνα Οκτώβριο, αργότερα με΄σα στην εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου και οι εβδομαδιαίες νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας.

Facebook Comments