Την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του μεγάλου ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet για τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη (Best in Europe 2014) κατέλαβε η Ελλάδα.

Το Lonely Planet τονίζει πως η οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά τις τιμές στη χώρα μας, καθιστώντας τα «ηλιοκαμένα νησιά και τον αρχαίο πολιτισμό πολύ πιο προσιτά σε σχέση με αυτό που νομίζουν πολλοί».

Ο τουριστικός οδηγός σημειώνει επίσης πως η Σαντορίνη βρίσκεται πλέον στον δείκτη των προορισμών για διακοπές τύπου μπακπάκινγκ (με σακίδιο στην πλάτη), ενώ το περιοδικό Wine Enthusiast επέλεξε τα νησιά του Αιγαίου ως προορισμό κρασιού για το 2014.

Συμβουλεύει μάλιστα τους επισκέπτες να τιμήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς τα χρήματα που θα αφήσουν πίσω «θα διοχετευτούν πίσω στην τοπική οικονομία» που τα έχει ανάγκη.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπλιάνα, η οποία χαρακτηρίζεται «μία από τις πιο πράσινες και πιο εύκολες να ζεις πόλεις» στην Ευρώπη, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο νοτιοδυτική Αγγλία, με την ειδυλλιακή εξοχή και τα υπέροχα μεσαιωνικά κάστρα.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η γνωστή σε όλους Ιταλία, ενώ πέμπτη αναδεικνύεται η Δανία, με αφορμή «τους Βίκινγκ φυσικά». Έκτη έρχεται η Σεβίλλη της Ισπανίας.

Στην έβδομη θέση βρίσκονται τα Άουτερ Χέμπριντες της Σκοτίας, δηλαδή τα 119 ομιχλώδη νησιά που βρίσκονται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της χώρας, ενώ όγδοο κατατάσσεται το Πλζεν της Τσεχίας.

Ένατο το Στάβανγκερ της Νορβηγίας, μία πόλη με «ατμόσφαιρα μεγαλούπολης και την αίσθηση της μικρής πόλης», ενώ στη 10η και τελευταία θέση βρίσκεται ο «πρέσβης» της Γαλλίας, η Τουλούζη, «μία από τις πιο υπέροχες, ιστορικές, φιλικές και υποτιμημένες» πόλεις που έχει να προσφέρει η χώρα.

Facebook Comments