Ξεφουσκώνει όσο γρήγορα φούσκωσε η ιστορία του κειμένου των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο προεδρικό περιβάλλον και οι οποίοι έθεσαν μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούσαν μέλη και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που στην πραγματικότητα έμεινε σύμφωνα με το newpost είναι η σοβαρή ένσταση πολλών στελεχών  στην θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την νίκη του στις Ευρωεκλογές την χρωστάει στους επικοινωνιολόγους και όχι στην πολιτική του.

«Ένα σύνθημα εάν είναι καλό μπορεί να βοηθήσει μια προεκλογική καμπάνια σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δώσει την νίκη λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα Νέα Ελλάδα για το οποίο την περίοδο των Ευρωεκλογών έγινε και μεγάλη συζήτηση αφού εμφανίστηκαν το διεκδικεί και η ΝΔ προσέφερε επικοινωνιακά δεν έδωσε όμως αυτό τη νίκη.

Τη νίκη την έφεραν οι εκατοντάδες άνθρωποι τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και χρόνια αγωνίζονται και χτίζουν το προφίλ του κόμματος μας πάνω σε πολιτικές θέσεις» προσθέτουν οι ίδιοι άνθρωποι.

Έτσι μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου η οποία λειτούργησε εκτονωτικά για τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ΚΕ του ερχόμενου Σαββατοκύριακου αναμένεται να κυριαρχήσουν αλλά θέματα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις συνεργασίας. «Για μας σε αυτή την φάση το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα πάμε από το 27% στο 42%», λένε στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. «Η συζήτηση που θα κάνουμε λοιπόν θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πως και με ποιους θα βαδίσουμε το επόμενο διάστημα.»

Ο δρόμος για αυτή την απόφαση δεν είναι σίγουρα εύκολος δεδομένου ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις για τις συνεργασίες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην παρουσίαση του βιβλίου του Οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και στο θέμα των συνεργασιών λέγοντας.

«Μας ψήφισαν για να είμαστε παρόντες και ενεργοί. Μας έδωσαν την εντολή, να αφήσουμε πίσω μας την πολιτική της άμυνας.
Να συνεργαστούμε με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που εμβαθύνουν τη δημοκρατία, ενισχύουν την ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και διασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών».

Με αυτή λοιπόν την θέση για τις συνεργασίες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει στην ΚΕ του κόμματος του να λύσει το γόρδιο δεσμό… Και αν δεν τα καταφέρει μπορεί και να τον κόψει….

Facebook Comments