Πιέσεις από την τρόικα για αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, δέχεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το αίτημα της τριμερούς είναι οι μισθοί των υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης – δηλαδή των αποφοίτων Γυμνασίου –  και αυτών που έχουν τελειώσει μόνο το λύκειο να υποχωρήσουν στα επίπεδα των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.

Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πριμοδοτηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και την υγεία.

Το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο μειώθηκε δραστικά από το 2010 έως σήμερα, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 35% ποσό που αντιστοιχεί σε 8 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 250.000 άτομα επισήμανε πάντως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει επίσης προαναγγείλει την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Facebook Comments