Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ομίλου του ΟΤΕ για την Forthnet ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της 62ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει σχετικά σημερινά δημοσιεύματα τόνισε «οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. Προφανώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δε θα κάναμε τη δουλειά μας σωστά εάν δεν διερευνούσαμε και δεν αξιολογούσαμε όλες τις εξελίξεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται».

Και πρόσθεσε «κάνουμε επαφές για να δούμε και να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι εξελίξεις αυτές για εμάς αλλά και για την ευρύτερη ελληνική αγορά». Σημειώνεται πως η Forthnet, έχει πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω της Nova καθώς και έχει σημαντικό μερίδιο της αγοράς και στις συνδέσεις ίντερνετ και σταθερής τηλεφωνίας, μέσω του λεγόμενου triple play.

Ο πρόεδρος του Ομίλου του ΟΤΕ από το βήμα της γενικής συνέλευσης σε ότι αφορά την τηλεπικοινωνιακή αγορά επισήμανε πως αυτή φαίνεται να πηγαίνει προς δύο με τρεις παίκτες. «Η ιστορία αποδεικνύει ότι μια συγκεντρωμένη αγορά με λίγους, σοβαρούς και υγιείς ανταγωνιστές, είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μία κατακερματισμένη», σχολίασε ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών. «Χρειάζονται ισχυρά σχήματα που να μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΟΤΕ και να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Αυτό χρειάζεται η αγορά, αυτό χρειάζεται η χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για σκληρή ρύθμιση, δεν στέκουν τα επιχειρήματα περί κυρίαρχου παρόχου».

Επίσης, ο κ. Τζαμάζ απευθυνόμενους στους μετόχους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και το 2014 θα είναι μια θετική χρονιά για τον Όμιλο, καθώς τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας είναι πλέον ορατά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο 2013 χαρακτηρίζοντας το ως μια χρονιά αξιοσημείωτης προόδου για τον ΟΤΕ σε όλα τα επίπεδα υπογραμμίζοντας τον σημαντικό περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη μεγάλη μείωση του καθαρού δανεισμού σε κάτι λιγότερο από 1,5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το ετήσιο EBITDA.

Σε ότι αφορά τον τομέα της απασχόλησης αναφέρθηκε στα «επιτυχημένα» προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, με τα οποία η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το κόστος της χωρίς να επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία, διασφαλίζοντας τη συνταξιοδότηση όσων αποχώρησαν. Επισήμανε δε, ότι σε μια δύσκολη εποχή για την απασχόληση στη χώρα, ο Όμιλος προσέλαβε 1.000 νέους ανθρώπους μέσα σε 12 μήνες.

Τέλος, ο κ. Τσαμάζ αναφερόμενος στα δίκτυα έκανε λόγο «για υπεροχή σε όλα τα επίπεδα» και πρόσθεσε πως τα δίκτυα του ΟΤΕ ήταν και παραμένουν ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα, προσφέροντας απαράμιλλη ποιότητα, σύγχρονη τεχνολογία και πολύ υψηλές ταχύτητες. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε. Τα επόμενα 4 χρόνια, μόνο στην Ελλάδα οι συνολικές επενδύσεις μας θα ανέλθουν σε 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως για δίκτυα Νέας Γενιάς. Για το 2014, ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να παρέχουμε κάλυψη VDSL στο 30% του πληθυσμού και 4G στο 70%.» κατέληξε ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ.

Facebook Comments