'

Στα $88,2 δισ. το κόστος της ανοικοδόμησης του Ιράκ - πλέον $100 δισ. για συγκοινωνίες,ενέργεια

Reuters

Στα $88,2 δισ. το κόστος της ανοικοδόμησης του Ιράκ - πλέον $100 δισ. για συγκοινωνίες,ενέργεια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στα 88,2 δισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος της ανοικοδόμησης του Ιράκ μετά από τον πολυετές πόλεμο και την οικονομική αναταραχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε διεθνές συνέδριο στο Κουβέιτ, ο επικεφαλής του σχεδιαζόμενου υπουργείου Εσωτερικών Qusay Abdulfattah.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 22 δισ. δολάρια είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν άμεσα ενώ τα υπόλοιπα 65 δισ. δολάρια μεσοπρόθεσμα. Παράλληλα σημείωσε ότι επείγουσα είναι η ανάγκη για χρηματοδότηση στον τομέα της στέγασης.

Το Ιράκ ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από την τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους τον Δεκέμβριο, καθώς προχώρησε στην ανακατάληψη των εδαφών του που είχαν στην κατοχή τους μαχητές του ISIS από το 2014. Πλέον το Ιράκ στο πλαίσιο της ανοικοδόμησης της χώρας και αναζωογόνησης της οικονομίας του αναζητά ξένες επενδύσεις ύψους 100 δισ. δολαρίων για υλοποίηση έργων στους τομείς των συγκοινωνιών, ενέργειας και αγροτικής ανάπτυξης.