Για τον κίνδυνο καλοκαιρινής καταιγίδας προειδοποιεί τις διεθνείς αγορές η Deutsche Bank, σε νέα ειδική, έκθεσή της για την προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική επενδυτική τράπεζα, η καλοκαιρινή θύελλα για τις αγορές κρίνεται αναπόφευκτη, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, πιθανότατα θα είναι διαχείρισιμη και χωρίς μεγάλα αρνητικά οικονομικά σοκ.

Ταυτόχρονα η Deutsche Bank, εκφράζοντας έντονη ανησυχία για το outlook της παγκόσμιας οικονομίας, προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ειδικότερα, τοποθετεί στο +3,3% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας για το τρέχον έτος, 2014, έναντι πρότερης εκτίμησής της για ανάπτυξη +3,5%, την οποία είχε διατυπώσει τον περασμένο Μάρτιο.

Ομοίως, η γερμανική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ήτοι της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη. Ειδικότερα, αναμένει ανάπτυξη +2,3% για τις ΗΠΑ το 2014, έναντι πρότερης εκτίμησής της για ανάπτυξη +3,1%.

“Μπορεί να υποβαθμίσαμε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, η κατάσταση όμως μπορεί να αντισταθμιστεί από τις βελτιωμένες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας της Ιαπωνίας”, σπεύδουν να διευκρινίσουν οι αναλυτές της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας.

Επανερχόμενη στο μείζον θέμα της πορείας των διεθνών αγορών, η Deutsche Βank χαρακτηρίζει σχεδόν… εντυπωσιακή την ηρεμία που επικρατεί στην τρέχουσα συγκυρία, προειδοποιεί όμως πως δεν θα έχει διάρκεια.

Facebook Comments