Η χθεσινή εικόνα της αγοράς με τις σφοδρές ρευστοποιήσεις στα εμπορεύματα – με κορυφαία την πτώση του χρυσού- φαίνεται ότι ανατρέπεται σήμερα όπως διαφαίνεται από την αποδυνάμωση του γεν, την σταθερή ανάκαμψη των πολύτιμων μετάλλων και του ευρώ.

Ο χρυσός ανακάμπτει έχοντας σημειώσει χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην ιστορία του (σε δολάρια) αν και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η καθοδική πορεία του κίτρινου μετάλλου δεν έχει τελειώσει.

Από την πλευρά του το EURUSD δεν επηρεάστηκε από τον χειρότερο των εκτιμήσεων δείκτη ZEW το Μάρτη, αγγίζοντας το επίπεδο του 1,3100 πριν σταθεροποιηθεί με το ζεύγος να επιδεικνύει τις αντοχές του αφού παραμένει πάνω από το 1,3000. Επόμενος παράγοντας επιρροής για την ισοτιμία σήμερα είναι η ομιλία του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, στις ανακοινώσεις της ευρωπαϊκής συνεδρίασης, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιβεβαιώθηκε σε χαμηλά 2,5 ετών παραμένοντας το Μάρτη στο 1,7% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία διαμορφώθηκε στο 1,2%. Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών ZEW στη Γερμανία υποχώρησε για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε μηνών. Στη Βρετανία ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε το Μάρτη στο 2,8%, σε χαμηλά 11 μηνών, εντός των εκτιμήσεων της αγοράς.

Στο αμερικανικό ημερολόγιο αναμένουμε σήμερα τις άδειες ανέγερσης κατοικιών, τη βιομηχανική παραγωγή και τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότερες αμερικανικές οικονομικές ανακοινώσεις του Μαρτίου έδειξαν μετρήσεις χαμηλότερες των προσδοκιών και αναμένουμε να δούμε αν αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί επηρεάζοντας αναλόγως την αγορά συναλλάγματος.

Facebook Comments