'

ΤτΕ: Στο -3,5% ο ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο

MarketNews

ΤτΕ: Στο -3,5% ο ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αμετάβλητος στο -3,5% παρέμεινε ο ρυθμός χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΤτΕ η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 324 εκατ. ευρώ (ενώ τον Ιούνιο του 2013 ήταν αρνητική κατά 212 εκατ. ευρώ).

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων

 

Προς τις επιχειρήσεις η ροή χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 266 εκατ. ευρώ, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής να διαμορφώνεται στο -4,7% από -4,5% που ήταν τον Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,7%, από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 319 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 42 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -4,1%, τον Ιούνιο του 2014, από -5,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, ατομικές επιχειρήσεις

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, τον Ιούνιο, ήταν θετική κατά 71 εκατ. ευρώ (Ιούνιος 2013: θετική καθαρή ροή 12 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 1,5%, από 1%  τον προηγούμενο μήνα.

Ιδιώτες - Ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αρνητική κατά 128 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, τον Ιούνιο (Ιούνιος 2013: αρνητική καθαρή ροή 161 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -3%, αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.