Ξεκίνησε με απαξιωτικό τόνο λέγοντας ότι αναρωτιόταν αν έχει νόημα να έρθουμε εδώ να παρακολουθούμε την άσκηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια φθηνή απόπειρα αντιπερισπασμού. 

Πολύ αυστηρός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο πρωθυπουργός ιδίως όσον αφορά τα εθνικά θέματα: “Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής έξω από το επίπεδο μιας αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη. Εγώ δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο που εσείς πριν λίγο μπήκατε”. “Η χώρα έχει ανακτήσει τον ρόλο που της αξίζει ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το αναγνωρίζουν όλοι οι ισχυροί ηγέτες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα τα τελευταία χρόνια αλλά και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε και στη δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη: “Πριν από λίγες μέρες ο στενός σας συνεργάτης κ. Κυρανάκης είπε ότι η τουρκική προκλητικότητα οφείλεται στην ελληνική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Υιοθετείτε την άποψη αυτή;”. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά ότι δεν είπε αυτό. 

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάθισε με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Μόναχο σε ένα τραπεζάκι, που είχε μόνο την τουρκική σημαία, λέγοντας ειρωνικά ότι μάλλον την ελληνική θα την πήρε ο αέρας. “Εγώ όσα είχα να πω τα είπα μπροστά στον κ.Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και επέμεινε: “Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι αδιαπραγματευτη η ΑΟΖ της Κύπρου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή”.

Δικαιολόγησε τη σημερινή καταψήφιση: “Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ της πρότασής σας θα βγείτε και θα πείτε: ορίστε έχουν κι αυτοί τις ενοχές τους, όλοι  ένοχοι, άρα ουδείς ένοχος”. 

Μίλησε και για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς το οποίο χαρακτήρισε νωρίτερα ως διαβόητο ο κ. Μητσοτάκης: “Μιλήσατε για το ηθικό πλεονέκτημα. Τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έναντι της ηθικής του παλαιού κομματικού συστήματος; Κάνατε το λάθος να μιλήσετε εσείς περί οικογενειοκρατίας και για διορισμούς. Η ευθιξία κύριε Μητσοτάκη είναι μια λέξη που δεν εγγράφεται προφανώς στο δικό σας λεξιλόγιο. Μας κρίνει ο λαός με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Κι αυτό αποδεικνύει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”. Μίλησε και για την παράιτηση της κ. Αντωνοπούλου: Η κυρία Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια που πήρατε με θαλασσοδάνεια θα τα επιστρέψετε ποτέ στο ελληνικό δημόσιο;”.

“Αναφερθήκατε στον κ.Πολάκη, σας λέω λοιπόν ότι οι δικοί μας συνεργάτες μπορεί να υπήρξαν ιδιοκτήτες βουλανιζατέρ, δεν υπήρξαν, όμως, ποτέ ιδιοκτήτες offshore”, είπε ο πρωθυπουργός. 

Σε αυτό σημείο πήρε το λόγο ο κ. Μητσοτάκης επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα και ακολούθηκε οξεία αντιπαράθεση. 

 

Facebook Comments