Οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις έκρυβαν εκπλήξεις, με το ΡΜΙ υπηρεσιών της Ευρωζώνης να σημειώνει άνοδο μικρότερη τον εκτιμήσεων και τον αντίστοιχο ΡΜΙ της Αγγλίας να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι δύο ανακοινώσεις είχαν αντίκτυπο στα νομίσματα με το ευρώ να κινείται χαμηλότερα και τη στερλίνα να ενισχύεται. Στην Αμερική, το non-manufacturing PMI και οι εργοστασιακές παραγγελίες ανακοινώθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, με το δολάριο να αντιδρά θετικά.

Αμερικανικά και ασιατικά χρηματιστήρια δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις εξαιτίας των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων και την αποστροφή ρίσκου από τους επενδυτές, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες βρήκαν στήριξη από τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και κινήθηκαν ανοδικά.
 
-Πιέσεις δέχθηκε το NZD μετά την ανακοίνωση μικτών μακροοικονομικών στοιχείων
-Δυναμική διάσπαση κάτω από το 1,3400 για το EUR/USD
-Φόβοι για αντίποινα της Ρωσίας στην επιβολή κυρώσεων από τη Δύση
 
Ανάλυση αγοράς
 
NZD/USD – 06.08

Η ισοτιμία κινήθηκε πτωτικά και οι πιέσεις αναμένεται να συνεχιστούν για το νόμισμα, μετά τις μικτές ανακοινώσεις από τη Ν.Ζηλανδία που έδειξαν μείωση του ποσοστού ανεργίας αλλά επίσης μείωση και του ποσοστού συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν μείωση κατέγραψαν και οι τιμές των γαλακτοκομικών που αποτελούν σημαντικό παράγοντα της οικονομίας της χώρας και που διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012.
 

 
Στηρίξεις             Αντιστάσεις
0,8400                   0,8470
0,8350                   0,8530
0,8280                   0,8560
 

Facebook Comments