Μικρή άνοδο κατέγραφε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη με τον ΟΠΑΠ να σημειώνει υπεραπόδοση εν μέσω αισιοδοξίας ότι το Δημόσιο θα καταφέρει να πουλήσει το 33% του οργανισμού.

Ο γενικός δείκτης ενισχυόταν 0,55% στις 918,67 μονάδες με τον ΟΠΑΠ να κερδίζει 2%. Η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του ΟΠΑΠ αργότερα στην ημέρα. Η προθεσμία λήγει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης, από τους 7 προεπιλεγέντες τουλάχιστον δύο, οι κοινοπραξίες του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου BC Partners-κινεζικής Fosun και της Emma Delta, αναμένεται να μονομαχήσουν για τον ΟΠΑΠ.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ θα είναι η πρώτη μεγάλη από τότε που Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο το 2010 και η επιτυχία της θα δείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εκπληρώσει τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για τη χώρα.

“Υπάρχει αισιοδοξία ότι η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει, πράγμα που θα δείξει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη χώρα”, σχολίασε trader ελληνικής χρηματιστηριακής. “Η ιδιωτικοποίηση θα είναι ένας σημαντικός καταλύτης για την αγορά”

 

Βαρίδι συνέχιζε να αποτελεί η μετοχή Coca-Cola Hellenic (CCH) . Η CCH υποχωρούσε 3,03%, καθώς αρκετοί που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των μετοχών στα πλαίσια της προαιρετικής δημόσιας πρότασης πωλούν τις μετοχές τους.

 

Την Παρασκευή λήγει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης της ελβετικής CCHBC AG για την ανταλλαγή των μετοχών της με αυτές της CCH.

Οι τράπεζες ενισχύονταν 4,56% εν αναμονή της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησής τους. Τα ιδρύματα θα πρέπει μέχρι τα τέλη Απριλίου να έχουν λάβει την έγκριση των μετόχων τους για τις αυξήσεις κεφαλαίου.

Facebook Comments