Της Αλεξάνδρας Κουκουράκη. Η λαιμαργία είναι δύσκολος και ύπουλος εχθρός. Δεν καταπολεμάται εύκολα. Αυτά τα 8 τρικ, απλά ίσως αναχαιτίσουν κάποια μικρά περιστατικά.

  1. Αυτό που λένε να μην ψωνίζετε πεινασμένοι το έχετε σίγουρα ακούσει. Φροντίστε λοιπόν όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και πεινάτε, να μασάτε τσίχλα ή καραμέλα. Η γλυκιά γεύση που έχουν οι καραμέλες και οι τσίχλες, μετριάζουν λίγο την πείνα και μπορούν να εμποδίσουν το «κακό φόρτωμα» του καροτσιού
  2. Σε μπουφέδες και τραπέζια να επιλέγετε πρώτα τα πιο υγιεινά. Για παράδειγμα γεμίστε το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου σας με σαλάτα ή ρύζι ή κάτι ψητό. Φυσικά και θα δοκιμάστε τα πιο παχυντικά, αλλά φροντίστε να έχει μείνει λίγος χώρος στο πιάτο σας.
  3. Οι εκπομπές μαγειρικής ανοίγουν την όρεξη. Αν δεν μπορείτε να τις αποφύγετε, καλό είναι να έχετε φάει πρίν.
  4. Να χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα. Αποδεδειγμένα αυτό που λέμε «να τρώτε στο πιατάκι του φρούτου» είναι ένα αλάνθαστο τρικ
  5. Για πολλούς λόγους μπορεί ένας άνθρωπος να αρχίσει να τρώει ανεξελεγκτα. Εκείνη την ώρα που σας πιάνει, δώστε στον εαυτό σας το περιθώριο του δεκάλεπτου. Κάντε κάτι για 10 λεπτά αντί να ορμήσετε στο ψυγείο και έχετε μεγάλες πιθανότητες να γλιτώσετε από την κρίση λαιμαργίας.
  6. Εάν υπάρχουν παχυντικά σνακ στο σπίτι να έχετε εκτός του οπτικού σας πεδίου, καλά κρυμμένα . Εχετε πολλές πιθανότητες να γλιτώσετε από την «μπουκίτσα της ανίας» έτσι όπως ονομάζω το χαζοτσίμπημα.
  7. Πολλά εστιατόρια έχουν 2 μερίδες, μικρή και μεγάλη ή παιδική.
    Περιττό να σας πώ ποια να διαλέγετε.
  8. Να τρώτε αργά και να πίνετε νερό. Αυτό που οι μαμάδες μας φώναζαν να μην κάνουμε, εσείς κάντε το. «Μην λιβανίζεις το φαγητό» δεν έλεγαν; Κακως ..λιβανίστε το παιδιά, μπουκίτσα, γουλίτσα, λιβάνισμα και από την αρχή.
     

Facebook Comments