Στη συνέχεια ακολουθούν οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τις σημερινές ανακοινώσεις από την FOMC στις Η.Π.Α.

«Τα δεδομένα από την αμερικανική οικονομία, με μικρές εξαιρέσεις, έχουν παραμείνει αμετάβλητα από την προηγούμενη συνεδρίαση της FOMC. Η ομάδα οικονομικής ανάλυσης της τράπεζάς μας, εκτιμά ότι τα πιο πρόσφατα δεδομένα πρόκειται να έχουν περιορισμένη επίδραση στις κινήσεις της Fed και στις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη, παρότι πλέον ο κίνδυνος για τον πληθωρισμό είναι πιο εμφανής.

Πιστεύουμε ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον η Fed πρόκειται να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του προγράμματος QE σε αυτή τη συνεδρίαση. Πιστεύουμε ότι στο δελτίο που θα συνοδεύει τις αποφάσεις της FOMC θα γίνουν αναφορές τόσο στις μειωμένες προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη όσο και στις πιο πρόσφατες θετικές εξελίξεις από την αγορά εργασίας.

Περιμένουμε η αναφορά της Fed ότι «απαιτείται πολύς χρόνος πριν δούμε μία αύξηση των επιτοκίων» θα είναι πιο ήπια και πιστεύουμε ότι η δήλωση αυτή θα επανεξεταστεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Γενικά έχουμε την πεποίθηση ότι οι σημερινές ανακοινώσεις από την FOMC θα έχουν ένα πιο dovish χαρακτήρα όσον αφορά τις προσδοκίες για τα επιτόκια».

Facebook Comments