Μικρές τοποθετήσεις από τους επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση μετά τις πρωινές ανακοινώσεις από EUR και GBP, με τους δείκτες PPI και PMI κατασκευών αντίστοιχα να μην ευνοούν τις αγορές. Την ίδια στιγμή, η έκθεση της Ευρωπαικής επιτροπής που αναθεωρεί χαμηλότερα τον πληθωρισμό αλλά και την ανάπτυξη έχει βαρύνει το κλίμα στα ευρωπαϊκά ταμπλό.

Μεγάλη είναι η πτώση του USOil και σήμερα (-2.86%) που έχει πλέον χάσει τα χαμηλά 2012 στα $77.35 και διαπραγματεύεται σε τιμές Σεπτεμβρίου 2010 στα $76.50.

Στην αγορά συναλλάγματος, το EUR/USD παραμένει πάνω από το 1.2500 αλλά δεν υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από τους αγοραστές, ενώ από την πλευρά του το GBP/USD κατόρθωσε να ανακάμψει και να επιστρέψει στο 1.600 παρά την κακή ανακοίνωση από το PMI κατασκευών για τον Οκτώβριο. Μικρή διόρθωση για τα JPY pairs με τους Ιάπωνες αγοραστές να περιμένουν λίγο χαμηλότερα για να επιστρέψουν.

Σημαντικές ανακοινώσεις περιμένουμε στη συνέχεια με τον ISM ΝΥ στις 16:45 και τις βιομηχανικές παραγγελίες των ΗΠΑ στις 17:00.

Facebook Comments