Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και ειδικά στον ελληνικό τράπεζικό κλάδο, αναζητά η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management.

Η επενδυτική εταιρεία που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και αναζητά ευκαιρίες σε χώρες που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, δηλώνει πως έχει αρχίσει να «κοιτά» την Ελλάδα, καθώς εκτιμά πως μετά την εξαετή ύφεση, η χώρα αποτελεί πλέον επενδυτική ευκαιρία, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα είναι σίγουρα στο χάρτη μας τώρα», δήλωσε ο Andres Rubio, συνέταιρος στην εταιρία, σε συνέδριο επενδυτικών εταιρειών στο Παρίσι. «Εχει σίγουρα μια έλλειψη βάθους σχέση με την Ιταλία ή την Ισπανία, προφανώς, αλλά η χώρα προσφέρει επίσης πολύ συγκεκριμένες και πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στο τραπεζικό της σύστημα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως και άλλα funds εξετάζουν επίσης ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η Apollo έχει επενδύσει «πολύ σημαντικά» στη νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ισπανία, όπου από το 2008 η εταιρεία έχει αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων μη εξυπηρετούμενα δάνεια, καταναλωτικά δάνεια σε… έκπτωση , καθώς και μια τράπεζα.

Facebook Comments