Έρμαια των διεθνών πιέσεων είναι για μία ακόμη φορά τα ελληνικά ομόλογα, αποδεικνύοντας και πάλι το πόσο ευάλωτα είναι τα assets της Ελλάδας στις εξωτερικές εξελίξεις.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, μετά από ένα μικρό διάλειμμα, επέστρεψε και πάλι πάνω από το 4% και στο 4,090% με άνοδο της τάξης του 2,81% από χθες, ενώ πιο έντονες είναι οι πιέσεις στο 5ετές, με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 3,143% με άνοδο της τάξης του 3,02% από χθες.

Με το “στοίχημα” της εξόδου στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος να έχει πλέον χαθεί, μετά την έντονη μεταβλητότητα που έχει προκαλέσει εκ νέου στην αγορά η Ιταλία, αλλά και τις νέες πιέσεις στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας αλλά και των αναδυόμενων αγορών που δημιουργούν οι εξελίξεις με Τουρκία και Ρωσία, οδηγώντας τους επενδυτές σε μαζική φυγή από τα assets υψηλού ρίσκου και σε στροφή προς τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει ίσως να βάλει στο συρτάρι τα σχέδια νέας έκδοσης το φθινόπωρο. Εκτός αν γίνει κάποιο… θαύμα και οι αγορές σταθεροποιηθούν.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments