H Honda κέρδισε μια θέση στο Guinness World Records™ για την εξέχουσα επίδοση οικονομίας που πέτυχε το Civic. Στη βράβευση, με αναλυτικό τίτλο “Lowest Fuel Consumption – all 24 contiguous EU countries”, το Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC σημείωσε μέση κατανάλωση 2,82 lit / 100km σε ένα ταξίδι απόστασης 13.498 km και διάρκειας 25 ημερών μέσα από 24 γειτονικές χώρες της Ε.Ε. 

Πίσω από το τιμόνι κάθισαν δύο μέλη της ομάδας του τμήματος Ευρωπαϊκής Έρευνας & Εξέλιξης (R&D) της Honda, οι Fergal McGrath και Julian Warren, οι οποίοι ανέλαβαν την πρόκληση να καταδείξουν τις περαιτέρω δυνατότητες οικονομίας του Tourer σε πραγματικές συνθήκες.

Η απόσταση που διάνυσαν είναι η αντίστοιχη του ταξιδιού από την έδρα τους στη Βρετανία μέχρι την Αυστραλία, σταματώντας μόνο εννέα φορές για ανεφοδιασμό, καλύπτοντας κατά μέσο όρο 1500 km με κάθε ρεζερβουάρ καυσίμου, με συνολικό κόστος ταξιδιού μόλις 645 ευρώ.

Οι προϋποθέσεις για την κατάκτηση ενός τίτλου στα Guinness World Records™ είναι ιδιαίτερα αυστηροί και απαιτούν τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων, όπως ημερολόγιο κατανάλωσης καυσίμου / χιλιομετρικής κάλυψης, ενδείξεις GPS, βίντεο και φωτογραφίες και υπογραφές ανεξάρτητων μαρτύρων που να αποδεικνύουν την αλήθεια των παραπάνω.

Σύμφωνα με τους κανόνες, το αυτοκίνητο πρέπει να είναι στάνταρ μοντέλο από κάθε άποψη, χωρίς εξειδικευμένες μετατροπές, ώστε να προσομοιώνει τις πραγματικές οδηγικές συνθήκες. Το εγχείρημα αξιολογήθηκε από ανεξάρτητους παρατηρητές στην αρχή και στο τέλος του. Ο ανεφοδιασμός γινόταν σε απλούς σταθμούς ανεφοδιασμού, και το ρεζερβουάρ γέμιζε πλήρως σε κάθε στάση για να μην παρέχεται κάποιο πλεονέκτημα βάρους. Επιπλέον, τα ελαστικά είχαν τις συνιστώμενες πιέσεις και η ευθυγράμμιση των τροχών ήταν σύμφωνα με τις εργοστασιακές προδιαγραφές ώστε η εμπειρία να είναι ανάλογη με αυτή ενός μέσου πελάτη. Η ταχύτητα οδήγησης ήταν πάντα εντός νόμιμων ορίων και σύμφωνα με τις συνθήκες οδικής κυκλοφορίας.

Οι 24 χώρες που κάλυψε η διαδρομή του Honda Civic Tourer 1.6 i-DTEC είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Δημοκρατία της Τσεχίας,  Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Ισπανία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, και Φινλανδία.

Facebook Comments