Στα €83,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος Α.Ε. στο α΄ 6μηνο

MarketNews

Στα €83,9 εκατ. τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος Α.Ε. στο α΄ 6μηνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αύξηση εμφάνισαν στο α’ εξάμηνο του 2018 τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος Α.Ε., καθώς διαμορφώθηκαν σε 83,9 εκατ. ευρώ έναντι 80,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,587 ευρώ από 0,564 ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν σε 145,2 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών, την ίδια στιγμή, διαμορφώθηκε σε 717,1 εκατ. ευρώ, με τον καθαρό δανεισμό να συρρικνώνεται κατά 48,1 εκατ. ευρώ σε 520,1 εκατ. ευρώ.

«Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, η οποία οδήγησε τα οικονομικά μεγέθη σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2017, τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου επιβεβαιώνουν τη δυναμική επίτευξης υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Και πρόσθεσε: «Η έγκριση της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ για την κατασκευή μιας από τις πιο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη με καύσιμο φυσικό αέριο, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον επενδυτικό μας σχεδιασμό».