Με ράλι απαντούν τα ελληνικά ομόλογα στην ανακούφιση που έφερε στην ιταλική αγορά η “ετυμηγορία” της Moodys την Παρασκευή η οποία υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα τους ιταλικούς τίτλους, διατηρώντας ωστόσο “σταθερές” τις προοπτικές της χώρας.

Ειδικότερα,  η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί σήμερα κατά 4,21% (περισσότερο και από αυτήν του αντίστοιχου ιταλικού) και διαμορφώνεται στο 4,280% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του μήνα. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχωρεί επίσης σημαντικά κατά 4,32% και φτάνει το 3,367%. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν μόλις 10 μέρες  η απόδοση του 10ετούς, είχε αγγίξει το 4,7%, υπογραμμίζοντας το πόσο εύθραυστο είναι το κλίμα γύρω από τους ελληνικούς τίτλους.

Από την άλλη, τα ιταλικά ομόλογα οδηγούνται σήμερα σε ισχυρό ράλι με την απόδοση των 5ετών να υποχωρεί κατά 36 μονάδες βάσης και στο 2,67%. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχωρεί 26,5 μ.β στο 3,39%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις αρχές Ιουνίου, ενώ το spread διαμορφώνεται στις 284 μ.β.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments